Depozitarul Central organizeaza, in premiera, la Bucuresti, in perioada 1-2 octombrie 2009, intalnirea membrilor Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA), a anuntat instituttia.

La eveniment vor fi prezenti directorii generali a 25 de depozitari centrali din Europa (precum Euroclear, Clearstream, SIS Clear Elvetia, Helex Grecia, Keler Ungaria, Monte Titoli Italia, Iberclear Spania, OeKB Austria, Interbolsa Portugalia, etc), printre care si Depozitarul Central, care este membru ECSDA din luna ianuarie 2007.

„Suntem onorati sa avem la Bucuresti conducerile executive ale depozitarilor din Europa si apreciem recunoasterea, de catre Asociatia Europeana a Depozitarilor Centrali, a intitiativelor pe care institutia noastra le-a intreprins in ultima perioada, cu reale sanse de a fi adoptate si de catre alti depozitari. Suntem convinsi ca acest eveniment va fi unul deosebit de fructuos si benefic pentru toti depozitarii centrali care si-au anuntat prezenta la Bucuresti”, a declarat Adriana Tanasoiu (foto), directorul general al Depozitarului Central.

Pe agenda intalnirii ECSDA figureaza subiecte ce privesc activitatea specifica depozitarilor centrali europeni. Astfel, analiza proiectului Bancii Centrale Europene de implementare a unei platforme pan-europene de decontare si modalitatea prin care depozitarii centrali pot oferi suport in ceea ce priveste decontarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera (CO2) se afla printre subiectele cele mai importante.

„Doresc sa multumesc Depozitarului Central pentru amabilitatea de a gazdui intalnirea ECSDA, in Bucuresti, cu participarea directorilor generali ai depozitarilor europeni. ECSDA a ales ca acest eveniment sa se desfasoare in Romania, ca un semn de recunoastere a progreselor notabile si initiativelor pe care Depozitarul Central le-a intreprins in ultima perioada si pe care continua sa le promoveze, prin oferirea de noi servicii in beneficiul membrilor sai”, a declarat Joel Merere, presedintele ECSDA.

In cadrul intalnirii, va fi discutata prezentarea cadrului de reglementare in care isi desfasoara activitatea anumiti depozitari, a cerintelor participantilor la aceste sisteme, precum si initiativele intreprinse pentru imbunatatirea serviciilor post-tranzactionare si a standardelor internationale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri