Actionarii electroretailer-ului Flamingo International (FLA) au ales o noua componenta a consiliului de administratie, formata din persoane din cadrul companiilor conduse de omul de afaceri Dan Adamescu, Unirea Shopping Center, Nova Trade si Astra Asigurari.
Adrian Olteanu, care detine functia de directorul general adjunct al Flamingo, a fost numit presedinte al consiliului in locul lui Alexander Adamescu, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Noii administratori ai companiei, cu un mandat de trei ani, sunt Alexander Bogdan Adamescu, Ovidiu Iustin Botocan (Unirea Shopping Center), Nicoleta Teodorescu (Astra Asigurari), Sorin Nicolae Manea (Midfair Management), fostii membri fiind revocati din functie.

De asemenea, actionarii au aprobat ca membrii consiliului de administratie sa nu primeasca o remuneratie.

“Dezvoltarea Flamingo se bazeaza pe sprijinul tuturor partenerilor de business - actionari, banci, furnizori sau proprietari de spatii comerciale, care au acceptat invitatia noastra de a avea o abordare comuna, marcata uneori de concesii semnificative din partea ambelor parti, pentru a putea depasi împreuna aceasta perioada de criza. Noua structura a Consiliului de Administratie reflecta schimbarile petrecute în cadrul Flamingo International in ultima perioada de timp, modificari menite a revitaliza compania si a o pregati pentru un nou ciclu de dezvoltare”, a declarat Adrian Olteanu.

Flamingo International (FLA) are un capital social de 77,91 milioane lei, divizat in 779,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Dragos Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, urmat de omul de afaceri Dan Adamescu, cu 17,54%, prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra Asigurari, conform celor mai recente raportari.

Din septembrie, Midfair Limited, cu sediu in Cipru, este noul actionar al companiei in urma achizitiei participatiei de 21,96% detinuta de fondul QVT.

Compania are o valoare de piata de 22,6 milioane lei (5,26 milioane euro), potrivit ultimei cotatii de 0,029 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri