Veniturile fondul inchis de investitii STK Emergent (STK) s-au majorat cu 9,96 ori la 17,43 milioane lei (4,13 milioane euro) in primele noua luni, in timp ce pierderea financiara s-a majorat cu 90%.
In perioada ianuarie-septembrie 2008, fondul a raportat o pierdere de 2,13 milioane lei si venituri de 1,75 milioane lei.

In primele noua luni ale anului, emitentul a afisat o pierdere de 4,05 milioane lei (0,95 milioane euro), insa pe cel de-al treilea trimestru a obtinut un profit de 2,7 milioane lei.

“Evolutia profitului in trimestrele doi si trei ale anului indica un trend de imbunatatire progresiva a profitabilitatii trimestriale a fondului”, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

La 30 septembrie valoarea activului net unitar era cu 19,36% mai mare fata de finalul anului 2008. Fondul a beneficiat de cresterea puternica a sectorului financiar pe care portofoliul de actiuni tranzactionate are cea mai mare expunere, de 70%.

Conform comunicatului, continuarea trendului de crestere a pietelor emergente, nivelul relativ ridicat al ratei dobanzii de pe piata interbancara si performantele bune ale sectorul bancar au avut un impact major asupra performantele fondului in T3.

Cheltuielile fondului s-au majorat de 5,5 ori in primele noua luni ale anul, la 21,5 milioane lei (5,1 milioane euro), comparativ cu intervalul similar din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri