Actionarii Amonil Slobozia (AMO) au respins ieri in AGA propunerile firmei Salink Limited de a majora capitalul social cu 58,74 milioane lei si a schimba membrii consiliului de administratie, a anuntat compania printr-un comunicat remis BVB.
Astfel, Salink Limited, care detine 13,54% din Amonil cerea majorarea capitalului social cu 58,74 milioane lei, suma reprezentand datoria neplatita a societati, care a adus somatiile executorului judecatoresc. Salink intentiona ca prin majorarea de capital sa salveze Amonil de la lichidare.

Compania mai solicita alegerea unor noi membri in consiliul de administratie prin metoda votului cumulativ, fiind respinsa de ceilalti actionari, care au hotarat totodata mentinerea actualilor administratori.

In schimb, actionarii Amonil au aprobat alte propuneri ale Salink Limided, care vizau incheierea unui contract cu o firma de audit independenta, care sa analizeze contractele incheiate de catre Amonil cu Interagro, Intergaz, Zalois Ltd, Jovline Ltd, dar si cu alte societati, din iulie 2007 pana in prezent.

Ieri, a fost aprobata lichidarea companiei Energochim, prin vanzarea activelor, dupa ce societatea a fost deja dizolvata printr-o sentinta judecatoreasca luata la inceputul lunii septembrie de catre Tribunalul Ialomita, dar si infiintarea unei societati comerciale care sa produca energie electrica si termica in cogenerare, cu un aport in numerar de maximum 20.000 lei.

Recent, firma Salink a cerut CNVM sa investigheze un contract de furnizarea a gazului incheiat anul trecut de Amonil cu Interagro, care nu a fost raportat, si poate fi considerat o informatie privilegiata.

In acest context, Salink, vehiculul de investitii al fondului suedez East Capital, a cerut recent si efectuarea unui raport suplimentar de audit, pentru a verifica toate contractele de furnizare si procesare a gazului metan incheiate de Amonil cu Interagro, Intergaz si doua firme inregistrate in insulele Belize: Zalois si Jovline, din iulie 2007 pana in prezent. De asemenea, auditorul independent trebuia sa verifice si contractele de vanzare a productiei realizate de Amonil.

Amonil Slobozia a continuat sa inregistreze pierderi si in trimestrului III, de 3,14 milioane lei, in timp ce in primele noua luni profitul net a coborat la 5,49 milioane lei (1,3 milioane euro), fiind cu 74% mai mic decat in perioada similara a anului trecut.

Combinatul care a fost executat silit in octombrie de creditorul Chemgas raportase in primele noua luni din 2008 un profit net de 20,78 milioane lei, in vreme ce in semestrul I din acest an profitul se cifrase la 8,63 milioane lei. Pe de alta parte, cifra de afaceri a Amonil s-a comprimat cu doar 5% in primele noua luni, la 181,79 milioane lei (43 milioane euro), fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a fost de 192,11 milioane lei.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurorom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri