Bursele europene au deschis prima sedinta de tranzactionare din acest an in urcare, in ton cu evolutia pietelor asiatice, in contextul in care investitorii incep sa revina pe piata dupa sarbatorile de iarna.
Dupa primele tranzactii din prima sedinta a acestui an indicele DAX, al bursei din Frankfurt, crestea cu 0,30%, la 5.975,52 puncte, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, avansa cu 0,29%, la 5.428,63 puncte, in timp ce indicele parizian CAC 40 avcastiga 0,40%, la 5.975,52 puncte, relateaza AFP, conform NewsIn.

In Japonia, bursa a incheiat sedinta de luni in crestere, sustinuta de deprecierea yenului fata de dolar si ca urmare a avansului puternic al titlurilor Japan Airlines, dupa anuntarea unor ajutoare de stat.

Potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a avansat cu 1,03%, la 10.654,79 puncte, cel mai mare nivel atins din 26 august, iar indicele mai extins Topix a crescut cu 0,90%, la 915,75 puncte.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri