Conducerea Bancii Comerciale Carpatica (BCC) propune actionarilor o noua majorare de capital cu suma de 103,4 milioane lei prin aport de numerar, dupa ce in decembrie 2009 s-a incheiat o operatiune similara.
Pentru majorare se vor emite 1,034 miliarde actiuni cu un pret de 0,1 lei/actiune, egal cu valoarea nominala, actionari vor putea subscrie la 45,35 titluri noi la 100 detinute.

Derularea operatiunii urmeaza a avea loc in perioada 5 aprilie-21 mai, iar actiunile neubscrise vor fi anulate.

“Motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii”, se indica in convocatorul remis Bursei de Valori Bucuresti.

O majorarea bazata pe aceleasi motive s-a incheiat in luna decembrie, capitalul social crescand cu 24 milioane lei.

In trimestrul al treilea din 2009, Banca Comerciala Carpatica, controlata de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, a inregistrat pierderi de 2,458 milioane lei (circa 581.000 euro), castigul net al bancii dupa perioada ianuarie-septembrie coborand pana la 5,851 milioane lei (1,38 milioane euro).

In prezent, capitalul social al bancii este de 228,07 milioane lei, impartit in 2,28 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, iar principalii actionari sunt Ilie Carabulea, cu o participatie de 36,45%, si Alin Albu, cu o detinere de 10,04%.

Valoarea de piata este de 248,6 milioane lei (60 mil. euro), potrivit ultimei cotatii de 0,109 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri