Pe piata spot a Bursei din Sibiu s-a remarcat in sedinta de ieri o crestere puternica a interesului pentru tranzactionarea titlurilor operatorului de piata, care au atins cel mai bun volum de la listare.
Pe parcursul zilei, numarul actiunilor tranzactionate a fost de 266.240, reprezentand un procent de 1,23 % din capitalul social. Tranzactiile au fost incheiate la preturi intre un minim de 1,68 si un maxim de 1,85 lei/actiune. Ultimele tranzactii s-au realizat la 1,82 lei/actiune, pret in urcare cu 7 bani ( 4 %) fata de cotatia anterioara, informeaza un comunicat al Bursei sibiene.

De la lansare, numarul actiunilor transferate pe piata spot este de 871.733, adica peste 4 % din capitalul social. [Citeste primul bilant al emitentului Sibex de la lansare].

Pe segmentul futures, participantii au realizat tranzactii pe fondul unei alternante a preturilor, sedinta debutand cu corectii care s-au mentinut in prima parte, pentru ca apoi cresterile sa revina, dar cu o amplitudine redusa comparativ cu sesiunea anterioara. In aceste conditii, participantii din aria derivatelor nu au fost la fel de activi comparativ cu sedinta anterioara, incheind circa 4200 contracte.

Totalul tranzactiilor inregistrate a fost de 943 iar valoarea acestora s-a ridicat la 9,25 milioane lei. In acelasi timp, s-a mentinut tendinta de crestere a numarului de pozitii futures pe scadenta iunie, participantii continuand sa realizeze operatiuni de roll-over, pe masura apropierii rapide a scadentei martie.

In ceea ce priveste contractul ce are ca activ suport indicele Dow Jones, denominat in lei, s-au consemnat tranzactii pe trei scadente iar numarul contractelor era, la ora 17,15, de circa 230. Pentru martie DEDJIA_RON cresteau cu 40 puncte pana la 10.764 puncte. Pentru iunie, valoarea indicelui se situa la aceeasi ora la 10.689 iar pentru septembrie la 10.695 puncte, in crestere cu cate 24 respectiv 33 puncte.

„Contractul DEDJIA_RON a beneficiat in ultimele zile de o conjunctura favorabila, pe fondul cresterilor de pe Wall-Street reflectate si la Sibex, respectiv al apropierii scadentei martie, observandu-se tendinta de marcare a profiturilor de catre cumparatori, in acest sens existand inchideri de pozitii pe termenul martie”, a declarat un broker.

In zona derivatelor pe actiuni, DESIF 5 au dominat sesiunea fiind preferate pentru 3784 contracte. Pentru scadenta martie, simbolul in discutie a pendulat intre un minim de 1,75 si un maxim de 1,7799 lei. Tranzactiile de la inchidere au stabilit un pret de cotare de 1,7774 lei/actiune, in crestere cu 0,08 bani. Pentru iunie 2010, DESIF 5 au variat intre 1,7801 si 1,8249 lei si au fost cotate la 1,8101 lei, in plus cu 0,25 bani.

Perechea EURO/RON a intrat din nou in atentia participantilor cu tranzactii pe trei scadente, ocupand locul trei in topul de lichiditate. Dupa ce miercuri euro evoluase pe scadere, de aceasta data s-au consemnat cresteri usoare. Pentru scadenta martie valoarea monedei unice a crescut cu 0,3 bani pana la 4,0780 lei, iar pe termen lung, anume scadenta decembrie 2010, s-a observat o apreciere de 0,25 bani, pana la 4,1325 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri