Banca Carpatica (BCC) isi va majora capitalul social cu 50,87 milioane lei, investitorii achizitionand 81,7% din totalul de actiuni disponibile pentru aceasta operatiune, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Banca a emis 622,5 milioane de actiuni noi din care 113,72 milioane de titluri nu au fost subscrise si vor fi anulate.

“Motivul majorarii a constat in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii”, se indica in documentul remise pietei.

In urma operatiunii, capitalul social al Bancii Carpatica va urca la 278,95 milioane lei de la 228,07 milioane lei, cat este in prezent.

“Nivelul procentului de subscriere inregistrat in cadrul majorarii de capital recent incheiate, releva faptul ca Banca Comerciala Carpatica beneficiaza in continuare de sustinerea actionarilor, punandu-se astfel bazele unei dezvoltari sanatoase pe termen de lung”, sustin reprezentantii BCC.

Banca Carpatica a inregistrat o pierdere de 57,44 milioane lei in primele trei luni ale anului, de circa 5 ori mai mari decat rezultatul din perioada ianuarie-martie din 2009.

Principalii actionari ai bancii sunt Ilie Carabulea, cu o detinere de 36,45%, si Alin Albu, cu o participatie de 10,04%.

Valoarea de piata este de 189,98 milioane lei (45,3 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0833 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri