Profitul net al producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) a scazut cu 18% in primul semestru al anului, la 28,9 milioane lei (6,9 milioane euro), fata de 35 milioane lei in acelasi interval al anului trecut, conform bilantului financiar remis Bursei de Valori Bucuresti.
Cifra de afaceri a Alro a crescut cu 22% in primul semestru, ajungand la 875 milioane lei (211 milioane euro). In S1 2009, afacerile companiei s-au cifrat la 718,7 milioane lei.

In primele sase luni ale anului, Alro a inregistrat un profit operational de 139 milioane lei (33,5 milioane euro). In primul semestru din anul trecut, compania a avut pierderi operationale de 20,4 milioane lei.

"Alro a inregistrat un profit operational bun, bazat atat pe cresterea de pe piata aluminiului, cat si pe reducerea costurilor aplicata inca de anul trecut. De asemenea, am reusit sa ne consolidam structura financiara, iar rezultatele pozitive vor putea fi observate in perioada care urmeaza", a declarat intr-un comunicat, Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Veniturile din primele sase luni ale acestui an au cumulat 1,034 miliarde lei (249,2 milioane euro), fiind in crestere cu 33% fata de perioada similara a precedentului exercitiu financiar, de 780 milioane lei.

La inceputul lunii august, Alro a semnat imprumutul sindicalizat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin care refinanteaza mare parte din datoria existenta a companiei. BERD acorda 75 de milioane dolari in nume propriu, iar 105 milioane dolari vor fi sindicalizati catre banci comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri