Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare (RRC) a convocat actionarii la 30 septembrie pentru a decide conversia in actiuni a obligatiunilor nerascumparate de la stat si majorarea capitalului social al companiei cu valoarea acestora, se arata in convocatorul remis Bursei de Valori Bucuresti.
Suma maxima cu care capitalul ar urma sa fie majorat este echivalentul in lei al sumei de 517 milioane euro, valoarea tuturor obligatiunilor emise de Rompetrol Rafinare la 2003.

Conducerea companiei mentioneaza ca valoarea va fi modificata in functie de eventuale rascumparari realizate de Rompetrol Rafinare pana la 30 septembrie.

Rompetrol Rafinare a rascumparat deja, la 9 august, obligatiuni in valoare de 54 milioane euro de la stat, printr-un credit de la actionarul majoritar.

Totodata, compania a strans de la actionari in perioada iulie-august 329,49 milioane lei printr-o majorare de capital, banii fiind destinati rambursarii unei parti din obligatiuni.

Majorarea de capital a fost, insa, contestata de Ministerul Finantelor Publice, care a pierdut la inceputul saptamanii primul proces, la Tribunalul Constanta.

Potrivit directorului financiar al grupului Rompetrol, Dmitri Grigoriev, KazMunaiGaz, actionarul majoritar al Rompetrol, va lua decizia finala in privinta rascumpararii obligatiunilor pana la finele lunii septembrie si ia in considerare sa aiba Guvernul ca partener in rafinarie.

Pretul de conversie a obligatiunilor in actiuni va fi stabilit in AGA din 30 septembrie in functie de prevederile din conventia de emisiune a obligatiunilor, precum si cu respectarea altor dispozitii legale aplicabile.

Totodata, compania va emite un numar suplimentar de actiuni care vor putea fi subscrise de ceilalti actionari pentru ca acestia sa isi poata mentine participatia neschimbata.

Grupul Rompetrol asteapta pana la 4 septembrie un raspuns de la CNVM privind plangerea impotriva deciziei de a bloca delistarea Rompetrol Rafinare (RRC), iar daca institutia nu va revoca hotararea, grupul va ataca in instanta decizia Comisiei.

In octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanta privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a restantelor bugetare ale Rompetrol existente la 30 septembrie 2003, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri