De asemenea, Sibex va lansa si contractul cu optiuni pe derivatele BVB, ce va avea simbolul OPDEBVB.

Recent, Bursa de Valori Bucuresti a informat faptul ca are in plan lansarea unor noi tipuri de derivate, printre care si cele pe propriile actiuni.

Bursa vrea sa introduca futures pe Fondul Proprietatea, BVB si indicele ROTX

Bursa vrea sa introduca futures pe Fondul Proprietatea, BVB si...

Bursa sibiana a primit avizul astazi Comisie Nationale a Valorilor Mobiliare (BVB) pentru aceste instrumente financiare.

Noul contract futures cu simbolul DEBVB va avea scadente de 3 si 6 luni. Astfel, primele doua scadente pe care contractul DEBVB va fi disponibil sunt decembrie 2010 si martie 2011. Pentru fiecare scadenta, prima zi de tranzactionare este cu sase luni inainte.

Citeste si:

Marimea obiectului contractului este de 100 de actiuni BVB, cotatia este in lei/actiune, pasul de tranzactionare fiind de 0,1 lei/contract.

Data scadentei este cea de a treia zi de vineri din luna de scadenta. Daca a treia zi de vineri din luna de scadenta nu este zi lucratoare, data scadentei va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia zi de vineri din luna de scadenta.

Pentru optiunile OPDEBVB, marimea obiectului contractului este un contract futures DEBVB, cotatia primei este in lei/actiune, iar scadentele vor fi de asemenea de trei si sase luni.