CNVM obliga CA al SIF Oltenia sa numeasca un nou administrator in locul lui Dinel Staicu si a retras avizele prin care care acesta avea dreptul sa ocupe functiile de conducere din cadrul societatii, dupa ce omul de afaceri a fost condamnat la inchisoare in dosarul fraudarii BIR, potrivit Mediafax.
Potrivit unui comunicat al SIF Oltenia (SIF5), demisia lui Staicu din fuctiile de presedinte CA si directorul general al societatii urma sa intre in vigoare la 2 februarie 2011, intrucat acesta este in concediu incepand din 15 decembrie si pana pe 1 februarie 2011.

Omul de afaceri a fost condamnat, joi, la 12 ani de inchisoare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor. Staicu a facut recurs la sentinta Tribunalului Bucuresti.

Astfel, CA al SIF Oltenia este obligat sa numeasca un administrator provizoriu pana la prima adunare generala a actionarilor si sa desemneze o alta persoana eligibila in functia de director general in locul lui Staicu.

Totodata, CNVM obliga administratorii SIF Oltenia sa inscrie pe ordinea de zi a urmatoarei AGA, ca punct distinct, mentinerea in functia de membru CA a Ioanei Carmen Popescu. Aceasta este membru al CA si la Oltenia Grup Invest, controlata de SIF Oltenia, si fost consilier al presedintelui SIF. Carmen Ioana Popescu este cercetata penal alaturi de Staicu intr-un dosar privind fraudarea patrimoniului Transgaz Medias.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, joi, pe Staicu la 12 ani de inchisoare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor, extinzand astfel pedeapsa de patru ani de inchisoare primita de acesta la Judecatoria Sectorului 4.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri