Primele tranzactii cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti s-au realizat la pretul de 0,602 lei/actiune.
Pana la momentul transmiterii acestei stiri in piata se incheiasera peste 300 de tranzactii cu 36 milioane de actiuni. Valoarea tranzactiilor depaseste 22 milioane lei.

Intrebat de catre jurnalisti care este parerea sa despre primul pret din piata, Greg Konieczny, manager de porfotoliu la Fondul Proprietatea, a spus ca cotatia de astazi nu este atat de relevanta si prefera sa nu comenteze. “Ne intereseaza mult mai mult lichiditatea care va fi creata de actualii actionari la fond, cat si de tot investitorii interesati”, a mai afirmat el.

Dintre primele tranzactii pretul maxim la care s-au tranzactionat actiunile FP a fost de 0,62 lei/actiune.

[Update] Titlurile FP au urcat cu 7,89% fata de pretul din deschidere

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost vedetele sedintei de astazi, generand cea mai mare lichiditate si cel mai mare volum din piata. Cotatia finala a fost de 0,6495 lei/actiune, in crestere cu 7,89% fata de primul pret din piata.

Lichiditatea atrasa de aceste schimburi a fost de 213,64 milioane lei (50,13 mil. euro), iar volumul de actiuni tranzactionat s-a ridicat la 333,21 milioane de titluri, ceea ce reprezinta 2,41% din capitalul social.

ORA 16: Actiunile FP sunt cotate la 0,645 lei

Cu o jumatate de ora inainte de inchiderea sedintei de tranzactionare actiunile FP se transferau la un pret de 0,645 lei. Cotatia este in scadere fata de pretul din ora anterioara.

In piata s-au tranzactionat 316 milioane de actiuni in peste 5.300 de schimburi. Valoarea totala a tranzactiilor este de 202,5 milioane lei (47,5 mil. euro).

ORA 15: Actiunile FP incep sa scada

In jurul orei 15.10 actiunile FP se tranzactionau la un pret de 0,6485 lei. Cotatia este in scadere fata de pretul din ora anterioara.

In piata s-au tranzactionat 291,14 milioane de actiuni in peste 4.800 de schimburi. Valoarea totala a tranzactiilor este de 186,45 milioane lei (43,7 mil. euro).

ORA 14: Actiunile FP incep sa scada

Pretul de tranzactionare al actiunilor Fondului Proprietatea a coborat la 0,655 lei/actiune.

In piata s-au tranzactionat 274,35 milioane de actiuni in peste 4.300 de schimburi. Valoarea totala a tranzactiilor este de 175,53 milioane lei (41,12 mil. euro).

Pretul maxim la care s-au schimbat titlurile de la inceputul sedintei a fost de 0,675 lei/actiune.

ORA 13: Actiunile FP sunt cotate la 0,6625
lei

Pretul de tranzactionare al actiunilor Fondului Proprietatea era la ora 13.03 de 0,6625 lei/actiune.

In piata s-au schimbat 258,02 milioane de actiuni in peste 3.700 de tranzactii. Valoarea totala a tranzactiilor este de 164,7 milioane lei (38,6 mil. euro).

ORA 12: Pretul actiunilor FP urca la 0,66 lei

De la inceperea tranzactionarii pretul a inregistrat o crestere sustinuta, cotatia de la ora 12 fiind de 0,66 lei.

In piata s-au schimbat 165,15 milioane de actiuni in peste 2.700 de tranzactii. Valoarea totala a tranzactiilor este de 103,5 milioane lei (24,2 mil. euro).

ORA 11: Actiunile Fondului Proprietatea se tranzactioneaza la un pret de 0,624 lei/actiune

Pana in prezent s-au schimbat 98,5 milioane de actiuni in peste 1.600 de tranzactii. Valoarea totala a tranzactiilor este de 60,74 milioane lei.

De la inceperea tranzactionarii s-a stabilit un pret maxim de 0,63 lei/actiune.

Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Asset Management, a declarat la deschiderea sedintei de tranzactionare ca Fondul Proprietatea va reprezenta Romania in intreaga lume.

“Listarea Fondului Proprietatea a fost un test important pentru noi toti, pe care sper sa il trecem cu brio”, a afirmat Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

Prezent la eveniment presedintele Bursei de la Bucuresti Stere Farmache a afirmat ca aceasta listare Fondului Proprietatea va aduce un nou inceput pentru piata de capital.

Cititi mai multe despre listarea Fondului Proprietatea in sectiunea Piete de Capital wall-street.ro.

Listarea Fondului Proprietatea a captat atentia pietei de capital si a tuturor persoanelor implicate. Momentul istoric asteptat de peste cinci ani se intampla astazi si, dincolo de aceste conotatii, FP este emitentul vazut ca resuscitare a unei burse in convalescenta. Pariurile pe evolutia celei mai noi companii listate au inceput, iar asteptarile au fost foarte optimiste.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri