Producatorul de motoare si turbine UCM Resita (UCM) isi va majora capitalul social cu 87,13 milioane lei, de la 9,42 milioane lei la 96,56 milioane lei, cea mai mare parte din suma reprezentand conversia in actiuni a unei creante catre actionarul majoritar, scrie Mediafax.
Actionarii au subscris in total un numar de 871,39 milioane de actiuni, la valoarea nominala de 0,1 lei fiecare, potrivit unui comunicat UCM transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

O proportie de 98,2% din actiunile noi emise, in valoare de 85,57 milioane lei, reprezinta creanta detinuta de firma de INET, actionarul majoritar al UCM, asupra producatorului de motoare si turbine.

Actionarii UCM au aprobat, in decembrie, pentru a treia oara, majorarea capitalului cu 400 milioane lei, la 409,4 milioane lei, dupa ce la precedenta operatiune nu s-a subscris nicio actiune, iar o hotarare anterioara in acest sens a fost anulata.

Astfel, cele 3,12 miliarde de titlurile ramase nesubscrise de actionari vor face obiectul unei oferte adresate altor investitori, care urmeaza sa se deruleze in termen de 90 de zile, incepand cu data de 1 februarie.

Fondurile obtinute in urma operatiunii sunt destinate finantarii capitalului de lucru pentru activitatea curenta a producatorului.

UCM Resita a fost preluata in 2003 de catre un consortiu format din firma elvetiana INET si asociatia salariatilor UCM, in urma unei tranzactii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. In prezent, INET controleaza 96,39% din capitalul companiei.

Firma produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare si piese de schimb.

Cea mai recenta tranzactie cu titlurile UCM la BVB s-a realizat pe 24 ianuarie, cand pretul actiunilor a scazut cu 0,77%, la 0, 129 lei pe actiune. Capitalizarea firmei este de 12,16 de milioane de lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri