Banca Centrala a Chinei a majorat pentru a treia oara in ultimele 4 luni dobanda pentru imprumuturi la 6%, lasand dobanda la depozite la doar 3%, cu doua procente sub nivelul inflației, fapt care demonstreaza o intensificare a luptei contra inflatiei. Populația este obligata, in aceste conditii, sa cumpere active, considera analistii Admiral Markets.
„Masura adoptata de Banca Centrala este un raspuns la cresterea mult prea rapida a economiei, dar ramane la un nivel prea mic pentru a contracara cresterea preturilor bunurilor si serviciilor, mai ales din piata imobiliara, devenita un adevarat bubble. Vor urma majorari cu inca 2.5%, conform asteptarilor actuale”, se arata in raportul Admiral Market.

Cu inflatia la un nivel amenintator, dar totusi sub cea din Brazilia, Rusia sau India, si cu dobanda reala negativa, economiile populatiei se evapora pe zi ce trece, obligandu-i practic sa investeasca pentru a-si proteja economiile.

Conform datelor pe ultimii 5 ani, zona Euro (35 mld. USD) a atras mai multe investitii decat SUA (28 mld. USD), devansand Australia (34 mld. USD) si Brazilia (15 mld. USD). Vestul si Estul Asiei, America Latina, zona de sud a Africii si lumea araba reprezinta alte piete de real interes pentru China.

„Cresterea interesului pentru UE din partea Chinei este un prim pas spre indepartarea de dolar, aspect alarmant pentru oficialii de la Washinghton, explicand totodata de ce economiile europene nu s-au prabusit ca urmare a datoriilor imense. Economistii avertizeaza ca in cazul in care China, Rusia, Brazilia si India vor parasi piata americana, dolarul se va prabusi in urmatorii ani”, a explicat Cristian Cochintu, analist financiar Admiral Markets.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri