Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) si-a exprimat, printr-un comunicat de presa, dezamagirea fata de hotararea instantei judecatoresti de a respinge cererea Fondului Proprietatea privind anularea hotararii Adunarii Generale a Actionarilor de la Romgaz, prin care s-a aprobat donatia de 400 mil lei catre bugetul de stat.
“Consideram ca, inca o data, trebuie tras un semnal de alarma cu privire la incalcarea flagranta a drepturilor actionarilor. Este inadmisibil ca Ministerul Economiei, pe langa faptul ca nu se implica in cresterea atractivitatii pietei de capital din Romania prin listarea societatilor cu capital majoritar de stat, altereaza iremediabil imaginea bursei si descurajeaza investitiile in Romania”, se arata in comunicatul remis de AIPC.

Investitorii considera ca respingerea cererii Fondului Proprietatea creeaza un precedent periculos pentru toti actionarii minoritari: repartizarea unei parti din profit in mod subiectiv doar catre actionarul majoritar.

“Pe langa Fondul Proprietatea si actionarii sai, consideram ca intreaga piata de capital din Romania are de suferit in urma acestei practici abuzive. Speram ca demersurile viitoare ale administratorilor Fondului Proprietatea sa reinstaureze tratamentul echitabil pentru toti actionarii, fie ei minoritari sau majoritari”, sustin investitorii.

Acestia solicita Franklin Templeton, in calitate de administrator al Fondului Proprietatea, sa aloce toate resursele necesare in vederea anularii donatiei Romgaz, exercitandu-si astfel prerogativele cu care a fost investit in calitate de administrator al Fondului Proprietatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri