Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei franceze L'Express, ca isi doreste sa ramana in functie doua mandate, pentru avea timp sa isi indeplineasca proiectele, enumerand, ca prioritati, combaterea coruptiei, reformarea sistemelor medical si educational, transmite Mediafax.

Intrebat care sunt proiectele prioritare, Klaus Iohannis a raspuns: "In primul rand trebuie sa combatem coruptia si sa facilitam eforturile in acest sens. Pe plan institutional, trebuie sa implementam noi proceduri, mai simple si mai transparente, in privinta modului in care sunt alesi parlamentarii, a modului de infiintare a partidelor politice si a finantarii acestora".

"De asemenea, vreau sa lansez dezbateri publice ample pe teme din sistemul de sanatate si din educatie. In prezent, in Romania, dezbaterile au loc doar in cadrul partidului care aplica un proiect de reforma. Iar cand partidul respectiv pierde puterea, succesorul sau incearca sa anuleze tot ce s-a facut. Daca se vrea cu adevarat reformarea sistemului public, deciziile trebuie sa faca obiectul unui consens politic si trebuie acceptate de toate partidele mari", a adaugat Iohannis.

Iohannis: “Lucrurile nu se pot schimba in patru-cinci ani. Imi doresc sa raman la putere doua mandate"

Reporter: Va fi suficient un mandat pentru a duce la indeplinire aceste proiecte? "Este vorba de actiuni de durata. Lucrurile nu se pot schimba in patru-cinci ani. Din acest motiv, imi doresc sa raman la putere doua mandate", afirma Klaus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri