Ministrul Muncii Ana Costea a demisionat. Dacian Ciolos i-a acceptat demisia , precizand ca in perioada imediat urmatoare va inainta o propunere presedintelui Klaus Iohannis, informeaza Guvernul, conform Mediafax.

“Am acceptat astazi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului Presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Guvernul a anuntat miercuri ca a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, "cu sau fara doamna Costea", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, precizand ca premierul i-a cerut ministrului Muncii lamuriri in legatura cu amenintarile privind demisia, fara a primi un raspuns clar.

Intrebat miercuri de jurnalistii daca afirmatia facuta, marti, de ministrul Muncii a fost un avertisment sau Ana Costea chiar si-a depus demisia la cabinetul premierului, Dan Suciu a intarziat sa raspunda, negand ca ar avea informatii despre existenta unui act formal.

"Nu, nu stiu de un act formal ca atare, nu am cunostinta de un act formal care sa presupuna un raspuns transant, de aceea am stat pe ganduri. Sa depasim momentul pentru ca nu am elemente suplimentare de comunicat pe subiectul acesta, dar garantez ca in zile imediat urmatoare vor urma mai multe clarificari, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

El a adaugat ca discutiile legate de legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, pe alte baze. "Cu sau fara doamna Costea?", au intrebat jurnalistii. "Cu sau fara doamna Costea", a raspuns Dan Suciu.

Totodata, Dan Suciu a explicat ca premierul a anuntat-o pe Ana Costea inca de luni ca ordonanta de urgenta privind cresterile salariale nu va intra miercuri in discutia Guvernului. De aceea, premierul a intrebat-o de ce a amenintat ca demisioneaza daca actul normativ va intra in Guvern, dar Dacian Ciolos nu a primit vreun raspuns lamuritor de la Ana Costea.

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care a precizat ca scopul Guvernului este sa vina cu un proiect acceptat de partenerii sociali, in limitarile fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

Negocierile de marti dintre sindicalisti si ministrul Muncii, Ana Costea, au esuat, oficialul guvernamental promitandu-le liderilor sindicali ca va retrage OUG. Ministrul a amenintat cu demisia in cazul in care nu se va tine cont de punctul ei de vedere.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri