Razvan Patrunoiu este CFO-ul (Chief Financial Officer) Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, intr-o perioada mai dificila in conditiile in care grupul a anuntat ca amana emisiunea de obligatiuni in valoare de 125 milioane dolari, din cauza conditiilor slabe pe piata.
Intrebari preliminare:

Nume, Prenume: Patrunoiu, Razvan

Functia: Director Financiar, Telemobil

Varsta: 30

Stare civila: Necasatorit



1. Ce studii ati urmat?

Facultatea de Finante Banci, Academia de Studii Economice din Bucuresti.

2. Care au fost cursurile care v-au pasionat cel mai mult in facultate?

Cursurile de modelare si inginerie financiara pentru ca mi-au deschis apetitul si mi-au stimulat creativitatea vis-à-vis de domeniul financiar.

3. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Mi-am inceput experienta profesionala alaturi de o institutie financiara (West Bank) unde mi s-a oferit sansa de a ma familiariza cu mediul bancar inca de la terminarea studiilor, lucru care de altfel mi l-am dorit de-a lungul anilor facultatii.

4. Credeti ca este necesar un MBA pentru a a ajunge intr-o pozitie de top management?

Cu siguranta un MBA este util si poate da valoare actiunilor ulterioare ale unei persoane. Dar nu conditioneaza nici ascensiunea si nici stilul de management sau succesul unei persoane. La urma urmei, ceea ce diferentiaza un manager de altul este modul de abordare a problemelor cu care se intalneste, directia pe care doreste sa o imprime si capacitatea de a gestiona situat i ile care apar intr-un mediu dinamic de afaceri.

5. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Imi place foarte mult sa calatoresc, sa joc tenis de camp si sunt pasionat de masinile sport dar si de problemele de logica matematica.

6. Care este ultima carte citita?

Imparatul mustelor a lui Golding- o carte de un realism foarte crud…

7. Aveti un film sau un serial preferat?

“Cracker” – un serial britanic al caruia sunt un fan declarat.

8. Evocati un moment care v-a ramas in memorie din prima zi de lucru in cadrul companiei in care activati in acest moment.

Imi amintesc perfect starea de agitatie si efortul tuturor pentru lansarea serviciului Zapp, care urma sa aiba loc peste cateva luni.

9. Ce anume faceati inainte de 89', din punct de vedere profesional?

Eram un adolescent de scoala generala, lipsit de griji, preocupat de sport, de lectii si pus pe sotii…

10. Daca ar fi s-o luati de la inceput din punct de vedere profesional, care ar fi lucrurile pe care le-ati evita?

Este greu de spus ce anume as face altfel; fiecare experienta pe care am avut-o m-a ajutat sa devin ceea ce sunt astazi. Cred cu tarie ca un bun manager se bazeaza pe principii solide si pe experienta de viata.

11. Care ar fi primul sfat pe care l-ati da unui investitor strain, recent interesat de Romania, care doreste sa investeasca intr-o companie romaneasca?

Sa fie increzatori intr-o disciplina financiara robusta, intr-o piata a muncii cu mult mai flexibila si sa nu ezite in a aloca fonduri in capitalul uman- este recunoscut faptul ca principalul avantaj al Romaniei in atragerea investitorilor straini il reprezinta forta de munca bine educata si nu foarte costisitoare.

12. Ce sistem de conducere folositi sau apreciati cel mai mult?

Urmand modelul teoretic consultativ, am ajuns sa cred cu convingere in teoria motivationala si in a trata angajatii ca pe coechipieri , altfel spus- leadership prin sprijin. Am inteles ca trebuie sa imprimi cultura, sa ajuti echipa sa inteleaga si sa adere la viziunea si strategia companiei, sa creezi si sa mentii valori. Timpul mi-a demonstrat ca a induce oamenilor sentimentul de proprietate asupra unui proiect genereaza un efort sustinut in directia finalizarii acestuia.

13. Care credeti ca este principalul obstacol care apare in calea investitorilor care ar dori sa intre in industria in care activati?

In industria de telecomunicatii, principalul obstacol este cu siguranta reprezentat de concurenta acerba de pe piata.

14. S-a produs recent vreo schimbare (inovatie) care v-a fortat sa va modificati propriul model de business? Daca da, care este aceasta?

Domeniul in care lucrez este unul extrem de dinamic, care presupune actualizari permanente ale modelului de business si adaptari la ultimele inovatii aparute.

15. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

In jurul orei 9.

16. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

Corect ar fi sa spun ca petrec atat cat este nevoie pentru a lasa lucrurile in ordine atunci cand plec de la birou. Uneori aceasta poate insemna 9-10 ore , alteori programul se poate prelungi pana seara tarziu.

17. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Cred ca un adevarat leader isi dezvolta propriul stil si nu incearca sa il copieze pe al altora. Trebuie sa descopere ceea ce i se potriveste cel mai bine.

18. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Castigarea respectului si aprecierii colegilor mei. Si atunci cand acestia formeaza o echipa de o calitate deosebita, reusita trebuie apreciata cu atat mai mult.

19. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

In anii care au trecut am fost ferit de esecuri. Nu pot decat sa sper ca mentinand aceeasi dedicatie si un ritm similar, nici in viitor sa nu am parte de nereusite notabile.

20. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Greu de dat nume. Admir oamenii care au inteles ca afacerile durabile incep cu un fundament solid si se construiesc cinstit, care sunt pasionati si cred in ceea ce fac.

21. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

In calatoriile business este foarte importanta flexibilitatea in a reprograma cat mai rapid orice zbor, ca urmare a unor evenimente neprevazute, fiind un principiu pe care il aplic cu fiecare ocazie a unei deplasari.

22. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Ultima vacanta am petrecut-o in Elvetia. Linistea si calmul unei asemenea locatii garanteaza reusita unui concediu venit dupa o perioda extrem de agitata.

23. Ce masina conduceti?

Conduc o masina sport, fiind o alegere bazata pe pasiunea pentru automobile si varsta J .

24. Unde va vedeti peste 5 ani?

Se pot intampla multe intr-un interval de timp atat de mare, dovada cea mai vie fiind cei 5 ani care au trecut. Cu siguranta insa imi doresc sa imi extind viziunea financiara si asupra altor industrii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri