Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex, a vandut in luna martie un teren de cinci hectare la Ploiesi catre fondul de investitii sud-african NEPI, care a anuntat deja ca va construi un mall de 50.000 de metri patrati.
Astfel, la sfarsitul lunii martie, Ostahie a vandut catre NEPI firma Ploiesti Commercial Gallery, care detine terenul de 5 hectare, potrivit Mediafax.

Ostahie anuntase in 2008 ca intentioneaza sa construiasca, impreuna cu proprietarul Mobexpert, Dan Sucu, o galerie comerciala pe terenul de la Ploiesti. Proiectul urma sa includa un magazin Media Galaxy si un Mobexpert.

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investment (NEPI) a anuntat in februarie ca va construi alaturi de Carrefour un centru comecial cu o suprafata de 50.000 de metri patrati la Ploiesti, in imediata vecinatate a hipermarketului Carrefour. Reprezentantii fondului au spus ca lucrurile de constructie vor incepe in acest an.

NEPI a anuntat, de asemenea, ca a facut anul trecut achizitii de proprietati imobiliare de 50 milioane de euro pe piata romaneasca, la care se adauga preluarea terenului de la Ploiesti.

Fondul a mai preluat anul trecut de la grupul Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, o parte din centrul comercial Iris Shopping Pitesti, unde sunt deschise un hipermarket Auchan si o unitate Bricostore, valoarea tranzactiei fiind de 14,09 milioane de euro, potrivit raportului financiar.

La sfarsitul anului trecut, NEPI a achizitionat cladirea de birouri Floreasca Business Park, de 36.000 metri patrati, de la Portland Trust. Pentru aceasta proprietate fondul a platit 30,28 milioane de euro si a preluat un credit de 71 milioane de euro de la Raiffeissen Bank.

NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, si detine circa 30 de proprietati imobiliare, majoritatea in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri