Cea mai mare agentie imobiliara din Cluj, RE/MAX GRUP de LUX, are sediul intr-o cladire veche, amplasata in cartierul Gheorgheni. Compania a cumparat imobilul in urma cu cinci ani si l-a renovat complet, pastrand doar forma de “ciuperca” si structura.
In anul 2006, agentia imobiliara RE/MAX GRUP de LUX a cumparat cladirea in forma de "ciuperca" din strada Constantin Brancusi, din Cluj-Napoca, pe care a renovat-o complet, investitia totala ajungand la 450.000 de euro, dintre care 200.000 de euro a fost pretul imobilului.

“Spatiul interior a fost reconfigurat, iar exteriorul, respectiv gradina din jur si parcarea, a fost amenajat. S-a pastrat doar forma de «ciuperca» si structura. S-a reproiectat totul ca in cazul unei cladiri noi, s-au refacut toate instalatiile electrice si sanitare, s-au regandit sitemele de incalzire si racire, s-a schimbat toata tamplaria si au fost refacute finisajele”, povesteste Ramona Cuc (foto), fondatoarea agentiei RE/MAX GRUP de LUX.

Cladirea in care are sediul agentia imobiliara dateaza din perioada comunista, in Cluj-Napoca existand trei astfel de cladiri, amplasate in trei cartiere. Destinatia lor initiala era de pantofarie, marochinarie, croitorie sau vulcanizare, iar forma circulara adapostea mai multe magazine, fiind un punct de reper cunoscut in Cluj-Napoca.

Pana in 2006, cand RE/MAX GRUP de LUX a devenit noul proprietar, cladirea a apartinut primariei, fiind in stare precara.

“Amenajarea sediului a durat aproximativ un an. Am folosit foarte multe materiale neconventionale pentru interior si am pus accent pe detalii, de la mobilier, la bai si corpuri de iluminat”, continua Ramona Cuc.

Compania a optat pentru un sediu propriu in urma unui calcul de rentabilitate a investitiei si nu are in vedere o vanzare si inchiriere ulterioara, cel putin pentru moment. Sediul RE/MAX GRUP de LUX are o suprafata de 150 mp si poate fi extins pana la 400 mp. In prezent, in acest spatiu lucreaza 13 angajati, insa planurile companiei vizeaza depasirea numarului de 20 de angajati pana la sfarsitul anului.

Imobilul are doua sali de sedinta, cu suprafata de 20, respectiv 10mp. Intrucat cladirea are o forma circulara cu geamuri de jur imprejur, circa 60% din spatii sunt deschise. Biroul agentiei imobiliare mai include o bucatarie complet dotata si utilata, precum si o parcare proprie cu bariera amenajata pentru noua masini si inca patru locuri amplasate in imediata apropiere.

Biroul Ramonei Cuc are o suprafata de 25mp si doua intrari. Printre obiectele care o reprezinta se afla pozele cu familia si un tablou realizat de o artista, prietena apropiata a familiei.

Agentia imobiliara GRUP de LUX a fost infiintata in anul 1995 si ofera servicii de consultanta si intermediere pentru vanzarea si inchirierea de locuinte, spatii comerciale, industriale sau cladiri de birouri. Compania a reprezentat primele doua cladiri de birouri de clasa A din Cluj, Maestro Business Center si Power Business Center.

La sfarsitul anului trecut, GRUP de LUX s-a afiliat retelei de agentii imobiliare RE/MAX, devenind singura agentie locala afiliata unei retele internationale. In 2009, agentia imobiliara a afisat o cifra de afaceri de peste 200.000 de euro, fiind cel mai mare jucator din piata de profil clujeana. Printre clientii companiei se numara: Bombardier, Musat & Asociatii, Vitrina Advertising, Office Depot, BRD, KPMG, PCMG Northbridge, Impact Developer & Contractor si Amway.

Voteaza aici cel mai apreciat BIROU DE COMPANIE al lunii aprilie.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri