Timisoreanul Ovidiu Sandor a inceput constructia celei de-a patra cladiri de birouri, o investitie estimata la 11 milioane de euro, dintre care aproape sapte milioane de euro provin dintr-o finantare europeana nerambursabila. Dezvoltatorul mizeaza pe firmele locale, care intentioneaza sa isi dezvolte afacerile in zona de vest a tarii.
In toamna anului trecut, Ovidiu Sandor anunta ca a obtinut o finantare nerambursabila de aproape sapte milioane de euro pentru constructia celei de-a patra cladiri a proiectului City Business Centre, dezvoltat prin intermediul companiei ModaTim in zona Piata 700 din Timisoara. Investitia totala este estimata la 11 milioane de euro, iar cladirea va avea o suprafata inchiriabila de 9.500 mp, desfasurata pe sapte etaje, urmand sa fie livrata in iunie 2012. Miza o constituie firmele locale, care intentioneaza sa isi dezvolte afacerile in regiune.

„Dintre cele aproximativ 25 de firme pe care proiectul le va gazdui, 75% vor fi IMM-uri locale din domeniul IT, dar si alte industrii inovative. In total, aceste companii vor crea aproximativ 300 de noi locuri de munca in Timisoara. Fara finantarea europeana nu am reusi sa oferim conditii speciale IMM-urilor locale care vor fi gazduite in proiect si, mai mult, constructia celei de-a patra cladiri ar fi fost amanata”, a declarat Ovidiu Sandor (foto), pentru wall-street.ro.

Dezvoltarea Timisoarei cunoaste trei etape, continua el. Primele doua au fost instalarea multinationalelor care au delocalizat productia in zona, in anii '90, principalul avantaj fiind forta de munca ieftina, iar cea de-a doua, implementarea unor centre de servicii si engineering in regiune, in special dupa 2000, accentul cazand atunci pe gradul ridicat de calificare a fortei de munca.

“Cea de-a treia etapa o reprezinta dezvoltarea unui business local solid, care sa asigure stabilitate si prosperitate regiunii, perioada la inceputul careia ne aflam. Pe aceasta etapa si anume cresterea afacerilor locale din regiune, mizam noi”, subliniaza omul de afaceri.

Sandor estimeaza ca suprafata medie inchiriata de o firma locala va fi de aproximativ 100 mp, astfel incat suprafata totala dedicata IMM-urilor ar putea ajunge 1.900-2.000 mp, la care se vor adauga centrul de conferinta, cu o capacitate de 250 de persoane, si zona de birouri echipate, cu o suprafata de 500 mp.

Firmele locale din domenii inovative vor putea incheia contracte pe termen scurt, testand un concept nou fara a semna un angajament pe termen lung cu proprietarul. In plus, IMM-urile locale vor beneficia de un tarif cu aproximativ 30% mai mic decat pretul mediu de inchiriere practicat in City Business Centre, estimat in jurul valorii de 14 euro/mp/luna. In acest context, interesul firmelor nu a intarziat sa apara.

“Avem doua scrisori de intentie din partea a doua companii mari care activeaza in domeniul BPO (n.r: externalizare de servicii) si engineering. Discutii am inceput sa avem inca din toamna anului trecut cu mai multi potentiali chiriasi, atat companii internationale din domeniul IT, BPO sau enginneering, cat si firme locale din zona de servicii, proiectare sau IT”, precizeaza dezvoltatorul.

Anul trecut, Ovidiu Sandor a incasat venituri din chirii de 2,6 milioane de euro, iar pentru anul in curs estimeaza venituri de aproape 4 milioane de euro. Pana in prezent, au fost livrate trei cladiri din proiectul City Business Centre, printre chiriasi numarandu-se companiile: Alcatel, Wipro, Microsoft/Ciao, PwC, Unicredit Bank, Deloitte si Autolive.

Citeste si Povestea unui business de familie: Milioane din imobiliare si confectii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri