Omul de afaceri Ovidiu Sandor, care a dezvoltat proiectul de birouri City Business Centre din Timisoara, a incasat anul trecut venituri din chirii de 2,6 milioane de euro si estimeaza pentru anul in curs venituri de aproape 4 milioane de euro, dupa ce a treia cladire a compelexului a fost finalizata in toamna lui 2010.
Birourile dezvoltate de Ovidiu Sandor (foto), prin intermediul companiei ModaTim Investment, totalizeaza o suprafata de 25.000 mp inchiriabili, desfasurata in trei cladiri. In prezent, in birourile timisoreanului lucreaza circa 2.000 de angajati, iar gradul de ocupare este de circa 90%.

“Veniturile din chirii generate de City Business Centre Timisoara au inregistrat o crestere de 13% fata de anul precedent, iar gradul de ocupare a cladirilor A si B, insumand 15.000 de mp inchiriabili, a ajuns la 95%. Mutarea sediului Directiei Financiare in vecinatatea complexului a crescut interesul pentru spatii din partea mai multor jucatori din domeniul financiar-bancar”, explica Ovidiu Sandor, CEO al ModaTim Investment.

Anul trecut, companii precum Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software sau Cmed si-au extins suprafata inchiriata in City Business Centre, insa au fost semnate si contracte cu chiriasi noi: Wipro Technologies, Raiffeisen Bank sau BCR, totalizand 5.800 mp, a mai anuntat dezvoltatorul.

Numarul angajatilor care lucreaza in City Business Centre Timisoara a crescut cu aproape 55%, de la 1.300 in 2009, la peste 2.000 la finalul lui 2010, principalele domenii de activitate fiind IT si inginerie, BPO, servicii bancare si financiare si consultanta.

"In acest an, asteptam concretizarea unor planuri investitionale din partea unor chiriasi care vor avea ca rezultat expansiunea acestora si cresterea gradului de ocupare. Estimam o crestere cu 1,3 milioane de euro, aproape 50%, a veniturilor din chirii, generata de exploatarea celor 9.776 mp aferenti cladirii C pe tot parcursul anului”, a incheiat Ovidiu Sandor.

Proiectul de birouri City Business Centre, amplasat in apropiere de Piata 700 din Timisoara, va totaliza cinci cladiri de birouri, cu o suprafata de 43.000 mp inchiriabili, investitia totala fiind estimata la circa 50 milioane de euro.

Pana in prezent, au fost livrate trei cladiri, printre chiriasi numarandu-se companiile: Alcatel, Wipro, Microsoft/Ciao, PwC, Unicredit Bank, Deloitte si Autolive, urmand ca celelalte doua cladiri sa fie finalizate in 2012 si 2013.

Citeste si:
Povestea unui business de familie: Milioane din imobiliare si confectii
Pariul birourilor din provincie: De ce aleg multinationalele sa se extinda in tara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri