City Business Centre Timisoara (CBC), unul dintre cele mai mari si moderne proiecte de birouri din vestul tarii, a inregistrat un record in materie de volum de inchirieri pe piata office in 2015, suprafata tranzactionata anul trecut totalizand 10.500 mp, rezultat care indica o crestere importanta a interesului companiilor pentru cel mai mare oras din vestul tarii.

Odata cu darea in folosinta a cladirii E, in a doua parte a anului trecut, suprafata inchiriabila a City Business Centre a crescut la 47.141 metri patrati. Cele 5 cladiri care alcatuiesc complexul sunt inchiriate in prezent in proportie de peste 95%, iar numarul persoanelor care isi desfasoara activitatea in prezent in centrul de afaceri de clasa A a crescut considerabil in ultima perioada, depasind in acest moment 5.000 de angajati.

„In cea de-a doua parte a anului trecut, am primit numeroase solicitari de inchiriere din partea unor companii multinationale, care activeaza in special din domeniile IT, inginerie sau financiar. In 2016 asteptam concretizarea planurilor unor chiriasi care vor avea ca rezultat expansiunea acestora si atingerea unui grad de ocupare a celor 5 cladiri pana la aproximativ 100%. Asigurarea mediului optim pentru dezvoltarea sustenabila a companiilor in cladirile noastre este o prioritate pentru noi”, a declarat Lori Collin, office executive in cadrul NEPI pentru City Business Centre.

Retail jobs

Unele dintre companiile care isi desfasoara activitatea in centrul de business din Timisoara si-au extins suprafetele ocupate in anul 2015, insa au fost semnate si contracte cu chiriasi noi: Bosch, Hella, Ernst & Young, respectiv Banca Transilvania.

Infuzia de interes pentru inchirierea de spatii de birouri in vestul tarii din ultima perioada este generata de extinderea operatiunilor mai multor companii in tara noastra, dar si de interesul a tot mai multe afaceri de a activa in Timisoara.

“Piata birourilor din vestul tarii se maturizeaza. Proiectul City Business Centre s-a conturat tot mai clar in principalul pol de dezvoltare economica si de business in Timisoara, cu o excelenta infrastructura si continua sa atraga interesul companiilor care vor sa dezvolte afaceri in zona de vest“, a declarat, la randul sau, Ovidiu Sandor, dezvoltatorul City Business Centre Timisoara.

Citeste si:
NEPI și AFI au închis cea mai mare vânzare de birouri din istoria...
NEPI Rockcastle și AFI Europe...

Complexul de birouri City Business Centre a fost finalizat in vara anului trecut, prin livrarea celei de-a cincea cladiri a proiectului, in urma unei investitii de circa 50 de milioane de euro.

Piata birourilor din vestul tarii se maturizeaza. (Ovidiu Sandor, dezvoltatorul initial al proiectului City Business Centre)

Complexul de birouri de clasa A City Business Centre are o suprafata totala de circa 50.000 mp. Cladirile de birouri City Business Centre ofera companiilor spatii de birouri, restaurante, servicii publice (banci, servicii medicale, etc), parcare subterana si pista pentru biciclisti, zone verzi, locatie centrala, servicii de paza 24/24, dar si alte servicii necesare unui angajat pe tot parcursul programului sau de lucru.

Printre companiile care detin birouri in City Business Centre se numara Accenture, Alcatel, Autoliv, Banca Comerciala Romana, CertAsig, Columna Medical Center, Deloitte Audit, Generali, Gilescu, Valeanu, Nathanzon & Partenerii, IBM, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, OMV Petrom, ProTv, Raiffeisen Bank, Sodexo, Toluna, UniCredit Tiriac Bank, Volksbank, Visma, Wipro, 3Pillar Global.

Citeste si:
Ovidiu Sandor a inceput constructia ultimei cladiri din CBC...
Ovidiu Sandor a inceput...

Din portofoliul NEPI fac parte proiectele Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.

Principalii concurenti ai NEPI la nivel local sunt Genesis Development (Liviu Tudor), Immofinanz, CA Immo sau Globalworth, precum si AFI Europe – pe segmentul de birouri, - Baneasa Developments, Iulius Management (Iulian Dascalu), Immochan sau Anchor Group – pe partea de centre comerciale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri