Omul de afaceri Ovidiu Sandor a vandut proiectul de birouri City Business Centre din Timisoara catre fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), valoarea tranzactiei putand ajunge la peste 90 de milioane de euro. Sandor va ramane administrator al complexului si va fi responsabil cu dezvoltarea a doua cladiri ce vor fi livrare in 2012 si 2013.
Pachetul majoritar de actiuni al ModaTim Investment S.A. si ModaTim Properties S.A., cunoscute pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre (CBC), a fost preluat de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), a anuntat dezvoltatorul timisorean. Valoarea tranzactiei ar putea ajunge la 92 de milioane de euro, NEPI platind in prima faza 16,55 milioane de euro pentru cele trei cladiri finalizate.

Ovidiu Sandor, cel care a dezvoltat pana in prezent trei cladiri din City Business Centre, va continua sa asigure, pana in 2015, administrarea proiectului si se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D si E, programate spre livrare in urmatorii doi ani.

Intregul proiect City Business Centre va include cinci cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 43.000 mp, investitia totala fiind estimata de Ovidiu Sandor la 50 de milioane de euro. Pana in prezent au fost livrate trei cladiri, cu o suprafata inchiriabila de 25.000 mp si un grad de ocupare de 90%.

Constructia celei de-a patra cladiri, o investitie de 11 milioane de euro, a inceput in primavara anului trecut, iar livrarea este estimata pentru luna iunie. In acest context, veniturile din chirii pe care Sandor urma sa le obtina in acest an se ridicau la aproape 4 milioane de euro.

Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta Jones Lang LaSalle, care a reprezentat proprietarul. Alaturi de Jones Lang LaSalle, la incheierea dealului au participat si companiile NNDKP, care a asigurat consultanta juridica si PricewaterhouseCoopers (PwC) pe partea de consultanta financiara si fiscala.

"Succesul acestui complex de birouri a atras mai multe oferte de la jucatori internationali importanti in ultimii 3-4 ani. Ca o prima tranzactie institutionala semnificativa pe piata de birouri din afara Bucurestiului, vanzarea CBC este importanta pentru aceasta piata in evolutie, demonstrand existenta cererii investitorilor pentru proiecte regionale, cu conditia ca acestea sa fie cu adevarat «prime» si dominante", a spus Troy Javaher, managing director pentru Jones Lang LaSalle in Romania.

Printre chiriasii City Business Centre Timisoara se numara Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software, Wipro Technologies, Raiffeisen Bank sau BCR. Numarul persoanelor care isi desfasoara activitatea in City Business Centre Timisoara depaseste 2.000.

Informatiile despre tranzactia dintre NEPI si Ovidiu Sandor au aparut inca din toamna anului trecut, valoarea dealul fiind estimat de surse din piata la 40 de milioane de euro. In plus, la finalul anului trecut, NEPI a atras 40 milioane euro de la actionari si investitori in cadrul unei majorari de capital, banii putand fi utilizati pentru potentiale achizitii in Romania sau rambursarea unor imprumuturi.

Pe piata spatiilor de birouri, NEPI a preluat la finalul anului 2010 cladirea de birouri Floreasca Business Park. Dupa preluarea proiectului din Timisoara, NEPI detine 50.000 mp de birouri finalizati.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri