Firma Shopping Center Holding, controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care a preluat centrul comercial Tiago Mall Oradea, aflat in faliment, va deschide mall-ul in toamna, dupa o investitie de 50 de milioane de euro.
Centrul comercial, redenumit Oradea Shopping City, va include un centru de divertisment indoor, operat de compania The Light, cu o suprafata 4.500 mp, un cinematograf cu sase sali si 960 de locuri, care va ocupa o suprafata de 2.300 mp, un centru de bowling cu opt piste, o zona de biliard si un loc de joaca pentru copii.

“Prin mixul de retail stabilit, care reuneste deja nume precum Famous Brands, Bigotti, Penti, Samsonite, Coccodrillo, Domo, Gloria Jean’s, Altinbas si multe altele, Oradea Shopping City completeaza plusul de valoare adus de zona de divertisment cu cel de la capitolul retail”, a declarat Bogdan Jigman (foto), director general Oradea Shopping City.

Oradea Shopping City are o suprafata totala de aproximativ 30.000 mp, dintre care 22.000 mp alocati zonei de retail, 6.000 mp pentru divertisment, o zona de restaurante si fast food-uri care ocupa 2.000 mp si o parcare cu 1.000 de locuri.

Centrul comercial Tiago Mall a fost vandut in luna iunie 2010 in cadrul unei licitatii tip olandez pentru suma de 30,5 milioane de euro plus TVA, reprezentand 85% din valoarea de evaluare, catre societatea Shopping Center Holding. Banii au fost virati la jumatatea lunii august si au provenit dintr-un credit obtinut de la UniCredit Tiriac Bank, principalul creditor al mall-ului.

In toamna anului trecut, reprezentantii noului proprietar anuntau ca vor investi inca 20 de milioane de euro in transformarea proiectului, care urma sa fie inaugurat in primavara acestui an.

Tot in toamna, dezvoltatorul Omilos Group va deschide mall-ul din incinta ERA Shopping Park din Oradea, cel mai nou chirias al proiectului fiind retailerul Sprider Stores.

De asemenea, sibienii Kurt Wagner si Klaus Reisenauer, actionarii Oasis, au anuntat ca vor investi circa 50 de milioane de euro intr-un centru comercial, denumit Prima Shopping Center, care va fi construit pe amplasamentul fostei fabrici Infratirea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri