Dezvoltatorul imobiliar Oasis Development, controlat de sibienii Klaus Reisenauer si Kurt Wagner, si-a lansat o divizie de administrare de centre comerciale, care va fi coordonata de Brigitte Schmitt, fosta sefa a departamentului de property management din cadrul consultantului DTZ Echinox.
Noua divizie se numeste Shopping Center Services si va oferi servicii de administrare comerciala si tehnica pentru sectorul de retail, avand deja un portofoliu de peste 25.000 mp de spatii de retail in proiectele dezvoltate de Oasis Development.

“Portofoliul noii divizii cuprinde in prezent dezvoltarile proprii ale Oasis, dar vizam extinderea atat pe piata de retail, cat si in alte segmente ale sectorului imobiliar”, a declarat Klaus Reisenauer, managing partner in cadrul Oasis. Pana la sfarsitul anului, el estimeaza ca noua divizie va avea in administrare peste 100.000 mp de spatii de retail.

“Costurile de administrare a centrelor comerciale in Romania sunt crescute, existand situatii cand sunt comparabile cu o a doua chirie. In alte piete europene aceste costuri nu depasesc 25% din valoarea chiriei nete”, a declarat Brigitte Schmitt (foto), partener in cadrul Oasis Shopping Center Services.

Brigitte Schmitt s-a alaturat echipei DTZ Echinox in toamna anului 2009. Ea are o experienta de 13 ani in domeniul managementului de centre comerciale si a mai lucrat pentru grupul german ECE Projektmanagement.

Sibienii de la Oasis au anuntat ca au un buget de investitii de 80 de milioane de euro pentru anul acesta, bani din care vor fi dezvoltate un centru comercia, in Oradea si cinci parcuri de retail, in Alexandria, Adjud, Aiud, Satu Mare si Sebes, care vor fi ancorate de un hipermarket cu politica de discount Kaufland.

In proiectele dezvoltate de Oasis, chiria medie se situeaza sub pragul de 10 euro/mp/luna, potrivit oficialilor companiei. In prezent, portofoliul de spatii comerciale detinut de Oasis este de 24.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri