Omul de afaceri Eyal Ofer, proprietarul controversatei cladiri de birouri Cathedral Plaza, amplasata in apropierea Catedralei Sfantul Iosif, spune ca nu a dat niciun dolar mita autoritatilor pentru dezvoltarea proiectului si poate tocmai acesta este motivul scandalului dintre compania pe care o detine si Arhiepiscopia Romano-Catolica.
Intrebat daca i s-a cerut vreodata mita in cei 14 ani de cand are afaceri in Romania, miliardarul Eyal Ofer, fiul omului de afaceri Sammy Ofer, a recunoscut ca a fost deseori abordat, insa politica firmei este foarte stricta in aceasta privinta.

“Nu participam cu bani pentru a accelera lucrurile. Toate aprobarile obtinute pentru constructia cladirii Cathedral Plaza sunt legale. Nu am dat niciun dolar mita, poate de asta s-a ajuns aici”, a declarat israelianul la prima sa conferinta de presa sustinuta in Romania.

Cathedral Plaza a necesitat o investitie de 40 de milioane de euro, iar constructia sa este aproape finalizata, dupa ce lucrarile de constructie au inceput in anul 2006, fiind oprite timp de un an, ca urmare a disputei dintre dezvoltator si Arhiepiscopia Romano-Catolica. Aceasta din urma sustine ca imobilul este construit ilegal, intrucat autorizatia de constructie a fost eliberata de Primaria sectorului 1 si nu de Primaria Bucuresti.

“Biserica neaga autoritatea sectorului 1. Nu stiam ca trebuie aprobare de la Vatican pentru a construi o cladire in Bucuresti. Daca stiam , mergeam direct la Vatican”, spune Ofer.

Mai mult, miliardarul israelianul afirma ca motivul real este ca Arhiepiscopia a cerut un etaj din cladire, spatiul comercial aflat la parter si zece locuri de parcare gratis, lucru cu care nu a fost de acord.

El crede ca acest scandal va speria si alti investitori interesati de Romania si, "tinand cont ca in Bucuresti numarul cladirilor aflate in constructie pot fi numarate pe degetele de la o mana, Romania nu isi permite sa sperie investitorii cu sistemul legal".

"Acest caz este urmarit si de alti investitori. Recent, am discutat cu un dezvoltator care are un proiect important in Iasi (n.r: Iulian Dascalu, proprietarul retelei Iulius Group) si mi-a spus ca urmareste atent povestea noastra", a mai declarat Ofer.

Tatal sau, Sammy Ofer, s-a nascut in Romania, insa a plecat in Israel in anul 1922. Eyal Ofer are 61 de ani, iar investitiile sale in Romania totalizeaza 900 de milioane de euro, dintre care 500 de milioane de euro reprezinta investitiile in imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri