Compania de constructii a Africa Israel Investments, Danya Cebus Rom, va realiza in baza unui contract in valoare de 6,175 milioane euro prima cladire de birouri din cele cinci pe care divizia din Europa a grupului israelian intentioneaza sa le dezvolte langa centrul comercial detinut in Bucuresti.

La aceasta suma se adauga alte plati suplimentare pentru managementul lucrarilor realizate de subcontractori, scrie Mediafax.

"Lucrarile care urmeaza sa fie realizate conform contractului includ constructia scheletului cladirii, a fundatiei, precum si a fatadei si a amenajarilor spatiilor comune si a parcarii subterane. Valoarea exacta a contractului va fi determinata dupa calcularea materialelor utilizate in proiect", se arata in raportul semestrial al AFI Europe.

In paralel cu incheierea acordului pentru constructia imobilului, AFI Europe a semnat cu Danya Cebus Rom un contract de credit in valoare de 4,5 milioane de euro, pentru finantarea unei parti a lucrarilor la AFI Business Park.

Prima cladire din cadrul proiectului de birouri AFI Business Park Cotroceni, situat in apropierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, va fi livrata in luna iulie a anului viitor, potrivit celor mai recente declaratii ale agentului exclusiv al proiectului, compania de consultanta imobiliara The Advisers/ Knight Frank.

Cladirea va avea zece etaje si o suprafata inchiriabila de 11.000 mp, iar intreg proiectul de birouri AFI Business Park va avea o suprafata de 70.000 mp, urmand sa fie dezvoltat in termen de cinci ani.

Grupul Africa Israel Investments, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev, a dezvoltat in Bucuresti centrul comercial AFI Palace si mai detine in Romania, prin divizia AFI Europe, mai multe terenuri, unde va dezvolta proiecte comerciale.

Danya Cebus Rom a avut anul trecut afaceri de 23 milioane de euro si estimeaza un avans de 10-15% in acest an, pe baza contractelor in derulare si a lucrarilor care vor fi atrase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri