AFI a luat 13,4 mil. euro de la UniCredit pentru birourile din Cotroceni

Dezvoltatorul AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, a obtinut o finantare de 13,4 milioane de euro de la UniCredit Bank Austria pentru dezvoltarea primei cladiri de birouri, amplasata in imediata apropiere a mallului AFI Palace Cotroceni. Cladirea cu 10 etaje va fi livrata in vara acestui an.

Proiectul AFI Business Park Cotroceni va cuprinde cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 70.000 mp, in prezent fiind in constructie o singura cladire, cu o suprafata de 11.000 mp inchiriabili, care va fi livrata in august 2012.

Dezvoltatorul AFI Europe a semnat un acord cu UniCredit Bank Austria pentru finantarea primei cladiri cu 13,4 milioane de euro.

„Principalii clienti ai cladirii de birouri vizati sunt reprezentati de companii locale si multinationale din industria IT si de telecomunicatii, domeniul financiar si asigurari”, se arata in comunicatul dezvoltatorului, care a desemnat in iunie 2011 consultantul imobiliar The Advisers/Knight Frank ca agent exclusiv, pana in prezent insa nefiind anuntat niciun contract de inchiriere.

AFI Business 1, prima faza a proiectului, va avea o suprafata construita de aproape 14.000 metri patrati din care suprafata inchiriabila va fi de aproximativ 11.000 de metri patrati distributi pe 10 etaje la suprafata si doua etaje subterane si va dispune de 185 de locuri de parcare pentru angajati.

In vara anului trecut, Danya Cebus Rom, compania de constructii a Africa Israel Investments, a anuntat ca va realiza in baza unui contract in valoare de 6,175 milioane euro prima cladire de birouri din cadrul AFI Business Park.

In paralel cu incheierea acordului pentru constructia imobilului, AFI a semnat cu Danya Cebus Rom un contract de credit in valoare de 4,5 milioane de euro pentru finantarea unei parti a lucrarilor la cladirea de birouri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri