Cel mai mare investitor imobiliar a deschis Maritimo Shopping Center dupa o investitie de 100 milioane de euro. Suprafata centrul comercial depaseste 50.000 mp ,dintre care 16.000 mp sunt ocupati de hipermarketul Auchan.
Aproximativ 90% de unitati vor fi deschise la momentul inaugurarii pentru public, restul urmand sa fie deschise pana in primavara anului 2012, au declarat oficialii fondului de investitii Immofinanz. Pana in prezent, au fost semnate contracte pentru peste 98% din suprafata totala de 50.000 mp.

Maritimo Shopping Center este amplasat bulevardul Aurel Vlaicu si gazduieste peste 130 de magazine, o zona de restaurante, facilitati pentru petrecerea timpului liber si distractii, un cinematograf multiplex cu opt sali, un centru de fitness, squash si biliard. Mall-ul are si o parcare de peste 2.200 de locuri.

Investitia se ridica la peste 100 milioane de euro si va crea peste 1.200 de noi locuri de munca in Constanta.

"Toti retailerii prezenti in cadrul Maritimo Shopping Center au semnat contracte de inchiriere in mai putin de un an si jumatate, astfel incat centrul comercial este inchiriat in proportie de 100% si include magazine aflate in premiera pe pietele din Constanta si chiar din Romania", au mai spus cei de la Immofinanz.

Agentul exclusiv de inchiriere al centrului comercial a fost consultantul imobiliar Krammer & Wagner.



Auchan devine cel mai mare operator de hipermarketuri din Constanta

Ancora mall-ului este hipermarketul Auchan, care, in calitate de co-proprietar, va deschide pentru prima oara in Constanta un magazin cu o suprafata totala de 16.000 mp, devenind cel mai mare operator de acest fel din oras.

Printre retailerii prezenti in Maritimo Shopping Center se numara grupul Inditex (4.500 mp) - cu marcile Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho si Massimo Dutti - H&M, C&A (1.800 mp), New Yorker (1.200 mp) Domo, Flanco, Humanic, Takko sau Pure Health & Fitness.

In plus, Immofinanz a incheiat un acord cu Peek&Cloppenburg, care va deschide al doilea magazin din Romania in primavara anului 2012, pe o suprafata de 2.600 de mp. Tot in 2012 isi va deschide portile si Cinema City.

Brandurile care intra pe piata din Constanta sunt: H&M, C&A, Deichmann, Hervis, Humanic, Killtec, New Look, Massimo Dutti, New Yorker, Smyk si Zoomania. Brandul de cosmetice Inglot din Polonia va deschide primul sau magazin din Romania la Constanta, iar brandul italian de fashion Navigare, va opera, de asemenea, pentru prima data in tara noastra.

Proprietarii mall-ului estimeaza ca peste 100.000 de oameni vor vizita centrul comercial in primul week-end de la deschidere.

Portofoliul Immofinanz in Romania include 50 de proprietati, mai ales in domeniul spatiilor comerciale si de birouri, estimat la aproape 895 milioane de euro. Cel mai recent proiect inaugurat, excluzand inaugurarea Maritimo Shopping Center din Constanta, este Gold Plaza din Baia Mare.

Cine mai investeste in piata de retail din Constanta

Pe langa Maritimo, alti doi jucatori importanti pe piata de retail au demarat investitii in Constanta. Selgros Cash&Carry va deschide primul sau magazin din orasul Constanta, dar al doilea din judet. Constructia a inceput si este amplasata la iesirea spre Ovidiu, in imediata apropiere a centrului comercial Tom.

Tot anul viitor, incepe si ofensiva Lidl, care are in plan inaugurarea a doua magazine, unul amplasat in zona fostei autogari si altul amplasat pe strada Baba Novac aproape de locuintele pentru tineri construite de administratia locala.

Deschiderea Maritimo, care se afla la numai cateva sute de metri de Tom si care a amenajat deja doua sensuri giratorii pentru a facilita accesul spre parcare, a impulsionat, se pare, planurile francezilor de la Tom de a realiza un acces cat mai usor spre intrarea in magazin.

Cu cine va concura Maritimo Shopping Center


City Park Mall: a fost deschis in 2008 si are o suprafata de 30.000 mp inchiriabili, printre chiriasii sai numarandu-se Zara, Bershka, Stradivarius, Mango, LC Waikiki, Debenhams, Miss Sixty, Douglas, Peacocks, Orsay si Columbia Sportswear; Lantul de hipermarketuri Cora detine o suprafata de 7.700 mp.

Tomis Mall: a fost extins de catre Willbrook International cu 25% in 2009, ajungand la o suprafata totala de 188.800 mp. Recent, KFC a relocat restaurantul din Tomis in Maritimo Shopping Center.

Mall-ul dezvoltat de Cora: Operatorul de hipermarketuri Cora are in derulare un centru comercial de 100 de milioane de eurom, deschiderea fiind programata pentru anul 2012. Acesta este primul mall dezvoltat de Cora in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri