Firma Mitre Building Construction, care a fost antreprenor general al lucrarilor de modernizare, extindere si consolidare a magazinului Cocor, a cerut luni la Tribunalul Bucuresti insolventa societatii Cocor SA, pretinzand facturi neplatite de aproape 120.000 de lei, scrie Mediafax.
Reprezentantii Cocor sustin intr-un comunicat transmis luni bursei ca solicitarea constructorului este abuziva pentru ca acesta a primit, in contul lucrarilor, suma de 4,5 milioane de euro, iar valoarea pretinsa reprezinta mai putin de 1% din totalul sumei deja achitate.

Totodata, Cocor ii imputa constructorului ca lucrarile prestate nu sunt de calitate si ca au "deficiente multiple, care afecteaza grav desfasurarea activitatii si imaginea firmei".

In plus, spun reprezentantii Cocor, firma Mitre era obligata prin contract sa puna in functione o instalatie de climatizare, iar nerespectarea acestei prevederi a condus la pierderi de 40.000 de euro.

"Fata de lucrarile defectuos realizate si imputabile creditoarei, pe care le estimam la circa 400.000 de lei, ne aflam de fapt in situatia in care SC Cocor SA are o creanta impotriva societatii creditoare SC Mitre Building Construction SRL, si nu invers", se arata in comunicatul transmis bursei.

Actionarii Cocor Bucuresti, firma care administreaza centrul comercial cu acelasi nume din Capitala, au aprobat la finele anului trecut restructurarea pe termen scurt a unui credit ipotecar de 19 milioane euro, contractat in 2009 de la BCR pentru renovarea magazinului.

Investitia pentru renovarea centrului comercial s-a ridicat la circa 24 milioane euro si a fost finantata de BCR cu19 milioane euro.

Firma a inregistrat anul trecut venituri sub previziuni, deoarece nu gasit chiriasi pentru tot spatiul magazinului Cocor. Magazinul Cocor, pozitionat in centrul Capitalei, a fost redeschis in luna octombrie 2010, dupa doi ani de lucrari de renovare.

Centrul comercial are o suprafata inchiriabila de 10.000 metri patrati.

Potrivit celor mai recente raportari, fondul de investitii Broadhurst are 13,32% din titluri, SIF Transilvania detine 10,24% din actiuni, iar SIF Muntenia are 10%. In actionariat se mai regasesc Daniel Stoica (14,66%) si Liviu Ursan (14,83%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri