Danube, o noua companie cu investitii in sectorul imobiliar din Europa Centrala si de Est, va prezenta, marti, planurile sale pentru strangerea a 200 milioane de lire sterline prin flotarea pe bursa AIM, o bursa publica pe care o opereaza Bursa din Londra, inainte de a demara un amplu program de investitii de aproximativ 900 milioane lire sterline, informeaza un articol aparut marti in cotidianul Financial Times, preluat de Rompres.

Danube este inregistrata in Guernsey, insula din Marea Manecii, si este condusa de Ross MacDiarmid, fostul director operational de la Dawnay Day Europe. De asemenea Ross MacDiarmid a fost consilier la lansarea Dawnay Day Treveria si Dawnay Day Carpathian, doua din cele mai mari fonduri imobiliare europene care au demarat operatiuni de flotare in 2005.

Prin flotarea actiunilor sale pe bursa, programata a avea loc la sfarsitul lunii mai 2006, Danube spera sa stranga un capital de aproximativ 200 milioane lire sterline care, alaturi de creante, ar putea sa ii ofere aproximativ 900 milioane lire sterline pentru investitii.

Compania si-a asigurat deja o optiune pentru 416 milioane lire sterline in investitii potentiale in sectoarele de retail, oportunitati de petrecere a timpului liber, rezidential si turism. Printre acestea se numara un portofoliu de retail in Romania, un portofoliu de oportunitati de petrecere a timpului liber (leisure) in Croatia si magazine de tip shopping mall in Romania si Bulgaria, toate cele trei tari fiind incluse in viitorul val de extindere al Uniunii Europene.

Ca multe alte companii similare, Danube se asteapta sa profite de pe urma cresterii economice solide inregistrat in prezent de Europa de Est. Cu toate acestea in City-ul londonez exista si unele temeri potrivit carora piata imobiliara si comerciala din regiunea Europei de Est este mult prea mica fata de investitiile masive care se indreapta spre aceasta regiune, pe fondul competitiei intense fiind asteptata o scadere a marjelor de profit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri