Guvernul a alocat sase milioane de euro pentru restaurarea centrului istoric al Bucurestiului, care se adauga celor 22 milioane date de primarie, destinatia principala fiind un studiu arheologic din zona strazilor Doamnei, Blanari, Calea Victoriei si Splaiul Independentei, informeaza executivul.
Reabilitarea centrului vechi al Capitalei este prevazuta in programul "Un Bucuresti Frumos", desfasurat prin Programul Natiunilor Unite (PNUD) in Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei, bugetul total al programului fiind de 6,5 milioane de euro.

Initiativa prevede si organizarea de cursuri in domeniul constructiilor pentru tinerii defavorizati, pentru cei care au parasit centrele de plasament sau pentru romi, astfel incat acestia sa poata lucra, temporar, la reabilitarea centrului istoric. Programul va fi lansat miercuri, insa autoritatile estimeaza ca lucrarile vor incepe in 2007, informeaza NewsIn.

Programul lansat de PNUD pentru reabilitarea centrului istoric vine in completarea celui lansat de Primaria Capitalei, care ofera contracte in valoare de 22 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii si a retelelor de utilitati din centrul vechi al orasului.

Primaria Capitalei a anuntat, luni, ca firma care va reabilita zona pilot a Centrului istoric al Capitalei va fi anuntata in doua saptamani, municipalitatea urmand sa aleaga una din cele doua firme care au depus oferte: firma spaniola Obrasy Servicios si firma portugheza OPCA. Firma spaniola se angajeaza se reabiliteze zona pilot contra sumei de 22,643 milioane euro, in termen de 18 luni. Firma portugheza cere municipalitatii cu 2 milioane de euro mai mult decat concurentul spaniol, desi termenul de fionalizare a lucrarilor este tot de 18 luni.

Zona pilot ce urmeaza a fi reabilitata este cuprinsa intre str. Lipscani, la Nord, str. Bratianu la Est, Splaiul Independentei la Sud si Calea Victoriei la Vest. Pe durata lucrarilor, iar cei aproximativ 700 de locuitori din zona vor ramane in casele lor.

Dintre cele 22 de milioane de euro, opt milioane provin dintr-un imprumut BERD, 1,8 milioane reprezinta un grant acordat de guvernul olandez, iar diferenta de 12,2 milioane euro reprezinta fonduri ale municipalitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri