Amenajarea unei gradini de catre o firma specializata nu este la indemina oricui. Clientii sint oameni cu venituri peste medie care isi permit sa plateasca si 15.000 de euro.
Pina sa se ajunga la costuri, amenajarea gradinii este un basm fermecator. Amenajarea unei gradini este o poveste lunga, plina de tot soiul de capcane, cu suisuri si coborisuri, dar de cele mai multe ori plina de farmec si incununata cu un final frumos, ne-a spus Flavia Rotaru, designer in cadrul companiei Romantic Garden. Pentru o amenajare buna trebuie stabiliti dinainte pasii de urmat pina la produsul final.

Pentru inceput, se stabileste care va fi destinatia gradinii, in functie de preferintele fiecarui proprietar. Gradina poate fi loc de luat masa, drept pentru care spatiul va necesita mobilier pentru servirea mesei, gratar, iar pentru timp urit este indicata ridicarea unui foisor. Mai poate fi loc de joaca pentru copii si atunci gradina va fi gazda unui mobilier specific de unde nu trebuie sa lipseasca leaganul, piscina, si, de ce nu, casa din copac. Un ultim motiv, dar nu si cel din urma, pentru care lumea apeleaza la profesionisti pentru amenajarea gradinii este ca sa se poata lauda in fata prietenilor.

Gradinaritul, meserie grea

Dupa ce s-a stabilit destinatia pe care proprietarul doreste sa o dea spatiului verde, urmeaza amenajarea propriu-zisa a gradinii. Aici intervin o serie de factori, de la vecinatati, microclimat, sol pina la armonia de culori atit a gradinii, cit si a unitatii casa-gradina, a mai spus Flavia Rotaru.

Conifere de import

Pretul de amenajare a unei gradini variaza in functie de suprafata si de plantele alese de proprietar. Pretul pentru o amenajare minima porneste de la 1.500 RON si poate ajunge si la 10.000 de euro, ne-a spus Ana Grigoriu, manager Brisk Plant Decor. Amenajarea cu pret minim inseamna sadirea unui gazon cu seminte si indreptarea terenului. O amenajare mai complexa poate ajunge si la 15.000 de euro, adica 53.100 RON.

Pentru aceasta, proprietarul se va mindri cu plante speciale de import cum ar fi brazi argintii al caror pret in functie de marime poate ajunge si la 3.000 RON bucata, artari japonezi, tuia etc. Amenajarea mai prevede construirea de cascade, jocuri de apa, sistem de irigare care poate costa si 2.000 de euro, gazon rulouri, pe care nu trebuie sa il mai astepti sa creasca, precum si alpinariu. Alpinariul se confectioneaza din roci, poate avea forma de movila peste care se adauga diverse plante. Unii proprietari prefera sa isi faca in curte si alte forme de relief cum ar fi dealuri, vai etc.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5465&art=136&cHash=e891740f13

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri