Immochan, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel local, a inaugurat oficial proiectul Coresi din Brasov, o investitie de 60 de milioane de euro, marcand astfel prima deschidere a unui centru comercial pe piata, in 2015.

Coresi Brasov este cel mai mare centru comercial si de entertainment din centrul tarii., avand o suprafata totala inchiriabila de circa 45.000 de metri patrati. Proiectul Coresi Shopping Resort din Brasov a demarat inca din urma cu trei ani de zile, cand Immochan a achizitionat aproximativ 100 de hectare din fosta platforma industriala Tractorul.

"In urma cu trei ani de zile discutam la Primarie cu investitorii (Immochan - n.red) si spuneam ca nu credeam ca se va intampla acest lucru in aceasta locatie, deoarece abnterior am mai avut discutii. care nu s-au concretizat. Investitia de 60 de milioane de euro inseamna foarte mult pentru Brasov, ceea ce se traduce, mai ales, prin crearea a 800 de locuri de munca . Vorbim despre 800 de locuri de munca, ceea ce inseamna inseamna 800 de probleme mai putine pentru mine, ca primar. Un salariu inseamna foarte mult pentru familie", a declarat George Scripcaru, primar al orasului Brasov, la deschiderea proiectului din centrul tarii.

Potrivit acestuia, proiectul Coresi Brasov al francezilor de la Immochan va crea noi oportunitati de dezvoltare pe plan local. "Avem in plan proiecte de infrastructura in zona, ca urmare a proiectului realizat in zona Tractorul. Acestea vor genera noi linii de acces, dar si un trafic crescut in zona cat si un potential de dezvoltare a zonei in urmatoarea perioada", a mai spus Scripcaru.

La randul sau, Tatian Diaconu, director general Immochan, sustine ca ceea s-a realizat la Brasov este in primul rand o dezvoltare urbanistica. "In urma cu trei ani de zile, pe 12 aprilie 2012, grupul Auchan a decis sa investeasca in Romania, in conditiile in care alti investitori plecau din tara. Am decis sa investim la Brasov, prin achizitia a 100 de hectare. Astfel, Immochan a achizitionat 8% din suprafata disponibila a orasului. (...) Nu este suficient sa cumperi un teren si sa lasi sa creasca sa creasca buruieni pe el. Dezvoltatorii se impart in doua mari categorii: cei care promit si cei care fac", a precizat Tatian Diaconu.

Ce magazine se gasesc in centrul comercial Coresi din Brasov

Centrul comercial Coresi Shopping Resort din Brasov este inchiriat in momentul de fata in proportie de 96% (100 de magazine dintr-un total de 110), dezvoltatorul estimand ca in urmatoarea perioada urmatoare va fi inchiriat in totalitate. "La deschidere circa 85-86% din totalul spatiilor comerciale vor fi deschise", a mai spus Tatian Diaconu, directorul general Immochan Romania.

La momentul deschiderii, cei interesati vor gasi, printre altele magazine precum H&M, lanturile de magazine din grupul Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear, etc), retailerul electroIT Flanco, dar si alte zeci de magazine si branduri cunoscute.

Primul cinematograf complet din oras, investitie de peste 2 mil. euro

Centrul comercial Coresi din Brasov dispune in momentul de fata si de cel mai mare cinematograf din oras, un spatiu care gazduieste opt sali, fiind un spatiu care poate deservi atat vizionarii de filme, cat si de spectacole. Reprezentantii spatiului de extertainment sustin ca investitia necesara deschiderii spatiului comercial s-a ridicat la circa 2 milioane de euro.

In zona de food court se regaseste primul Pizza Hut din Brasov, dar si al doilea KFC din oras, investitii care s-au ridicat la peste 700.000 de euro, precum si alte lanturi internationale, precum si locale.

Immochan, investitii de 12 mil. euro in a doua faza a proiectului Coresi din Brasov

Immochan va demara in luna iunie a acestui an a doua parte a proiectului, despre care se estimeaza ca va necesita investitii de 12 milioane de euro si va cuprinde atat extinderea spatiului comercial, dar si o zona rezidentiala

Despre planurile Immochan pe piata locala, dar si despre ce urmeaza in faza doi a proiectului Coresi din Brasov, intr-un material care va aparea in editia de vineri a wall-street.ro.

La finalul anului trecut, Immochan a mai inaugurat centrul comercial Auchan Drumul Taberei, dar si galeria comerciala. Centrul comercial se intinde pe o suprafata totala de peste 20.000 mp, din care hipermarketul ocupa 10.500 mp, iar galeria comerciala se intinde pe o suprafata de 9.500 de metri patrati, in care se regasesc pana la 120 de magazine.

Tot in prima parte a acestui an, sud-africanii de la NEPI vor deschide proiectul Mega Mall din estul Capitalei, situat in zona cartierului Pantelimon - Iancului, cel mai mare proiect comercial care urmeaza sa fie inaugurat in Bucuresti, in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri