Romania este una dintre tarile din regiune cu cel mai mare potential de dezvoltare in zona consumului de tabla prevopsita, utilizata cu precadere in zona producatorilor de acoperisuri metalice, asta si in contextul in care tara noastra trece printr-un val de dezvoltari la nivel rezidential si o urbanizare masiva care poate garanta ca in urmatorii 10 ani un climat favorabil in acest sector.

Prezent la cea de-a doua editie a conferintei (RE)Construct, Horatiu Tepes (foto), CEO si proprietar al Bilka, cel mai mare producator local de acoperisuri metalice, sustine ca tara noastra inca se afla mult in spatele unor tari dezvoltate din regiune sau la nivel european in ceea ce priveste materia prima necesara prelucrarii acoperisurilor, dar, in contextul urbanizarii tarii, ne putem astepta la o crestere sustinuta in piata.

“Incepand din primavara anului trecut am simtit un optimism in piata si in mediul de business, dar cresterea valorilor din piata nu s-a simtit imediat, chiar daca exista o nevoie mare de renovare a locuintelor vechi. Numarul proiectelor rezidentiale a crescut cu 10%, dar, uitandu-ne la tot restul Europei de Est, vedem ca suntem inca mult in spate”, a declarat Horatiu Tepes, care a precizat ca in Romania s-au utilizat anul trecut circa 200.000 de tone de otel prevopsit, la o patrime din cat s-a folosit pe piata din Polonia si la o diferenta si mai mare fata de Germania, o piata in care s-au utilizat peste 1,2 milioane de tone.

Intrebat despre evolutia pietei de otel prevopsit, principala materie prima folosita de producatorii de tigla metalica la nivel local, Horatiu Tepes a punctat faptul ca cererea pentru acest produs va creste cu 10-15% in urmatorii cinci ani, ceea ce va conduce la o crestere implicita a pietei de invelitori metalice la nivel local.

Bilka, cel mai mare producator de acoperisuri din Romania, a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de peste 191 milioane de lei (circa 43 mil. euro), in crestere cu 42% fata de 2014, cand a inregistrat afaceri de 134 milioane de lei.

Compania condusa de catre antreprenorul roman Horatiu Tepes a reusit un nou record pe piata de profil la nivel local, asta dupa ce a produs si comercializat peste 5,5 milioane de mp de tigla. Bilka a fost pentru al doilea an consecutiv si cel mai mare consumator roman de tabla prevopsita cu peste 40.000 de tone procesate.

Piata de acoperisuri in 2015, crestere cu 10%

Conform studiilor interne ale companiei, piata de acoperisuri metalice a inregistrat in 2015 o crestere medie de 10%. Compania estimeaza ca in 2015, piata a depasit ca si volum nivelul din 2008, ajungand la aproximativ 20 milioane mp de invelitori metalice comercializate.

Bilka este in prezent cel mai mare producator de tigla metalica si de acoperisuri din Romania, pe o piata pe care mai activeaza nume precum Depaco (Wetterbest), Lindab, Megaprofil sau Coilprofil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri