Iesirea Marii Britanii din spatiul comunitar european, fenomen cunoscut in aceste zile sub numele de Brexit, va avea un impact urias asupra economiilor Marii Britanii si a Europei, inclusiv la nivelul zecilor de mii de romani plecati la lucru in constructii in Insula si a sutelor de mii de romani aflati la lucru in diferite domenii.

“Este o perioada extrem de dificila pentru Marea Britanie si Europa. Centrul Financiar din Londra rula capitaluri remarcabile, dar aceasta rupere de Uniunea Europeana va conduce la o incetinire a investitiilor. Europei nu ii va fi bine in acest moment, iar 3-4 ani va fi o problema pentru rebalansarea politicilor si a economiilor”, crede Claudiu Georgescu (foto stanga), presedinte al Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), citat de wall-street.ro.

Potrivit acestuia, sunt multe firme de constructii romanesti in Anglia, care genereaza zeci de mii de angajari in domeniu, iar Brexitul ar putea fi un avantaj urias pentru Romania.

“Este posibil ca muncitorii plecati la lucru in Marea Britanie sa se intoarca acasa, dar pot merge si in Germania, Franta, chiar si Elvetia, tara care si-a deschis portile. Cei care se vor intoarce acasa vor aduce know-how-ul dobandit in anii petrecuti in strainatate. Tehnologic ar fi un avantaj enorm adus Romaniei, asta pentru ca experienta dobandita si mana de lucru formata sunt adevarate lipsuri in domeniul constructiilor la nivel local”, apreciaza Claudiu Georgescu.

Presedintele APMCR sustine ca o astfel de miscare din partea poporului britanic ar putea conduce si la urmari puternice in Regat, iar pe termen lung sa se ajunga chiar si la o dezmembrare a acestuia, Scotia dorindu-si sa se apropie de Uniunea Europeana.

Brexitul, un plus pentru Donald Trump in SUA?

Privind global, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea avea un impact pozitiv urias asupra canditatului republican Donald Trump la presedintia Statelor Unite, a mai precizat Georgescu.

“Se pare ca Marea Britanie merge pe mana Statelor Unite si asta ar inseamna un castig in voturi si incredere pentru canditatul republican la alegerile din SUA – Donald Trump. (…) El a fost cel care a spus ca Marea Britanie are nevoie de independenta, iar o asemenea decizie il face sa castige puncte morale in fata alegatorilor americani”, a aratat presedintele APMCR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri