Ionut Dumitrescu, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din domeniul imobiliar, fondator al agentiei de consultanta imobiliara Eurisko, vanduta ulterior catre CBRE, pariaza milioane de euro pe un nou segment de activitate, concentrandu-si atentia spre dezvoltarea de proiecte de retail in orasele secundare, ce ar suporta investitii de pana la 10 milioane de euro pe unitate deschisa.

Element Development, firma detinuta de catre antreprenorul roman Ionut Dumitrescu, va incepe in acest an dezvoltarea unui nou proiect de retail in centrul tarii, Bistrita Retail Park urmand sa reprezinte primul proiect de amploare din orasul de provincie si primul pariu al dezvoltatorului pe segmentul centrelor comerciale.

Bistrita Retail Park va dispune de o suprafata totala inchiriabila de 15.000 mp si va fi dezvoltat intr-o locatie cu traditie pentru comertul din Bistrita.

Constructia parcului, proiectat de “V & K“ Romania, este prevazuta a avansa rapid inca din toamna si va fi definitivata in trimestrul al II-lea al anului viitor.

„Este primul proiect de acest gen dezvoltat de noi. Consider ca exista un potential bun pentru orasele/judetele secundare unde piata de retail nu a fost inca dezvoltata. Bistrita este o oportunitate si am vrut sa dezvoltam aici primul parc de retail, ce va deservi 100.000 de persoane din aceasta zona. (...) Ne uitam cu atentie la orasele/judetele secundare unde piata de retail este sub-dezvoltata si exista cerere pentru un comert modern. Suntem interesati de proiecte cu galerii comerciale de aproximativ 10.000 mp, unde investitia se ridica in jurul sumei de 8-9 milioane de euro”, a declarat Ionut Dumitrescu, raspunzand unei solicitari wall-street.ro.

Potrivit antreprenorului roman, criteriile avute in vedere pentru selectie sunt populatia, rata somajului, puterea de cumparare, toate corelate cu ce optiuni de dezvoltare sunt in orasul respectiv – terenuri cu dimensiuni pretabile unui astfel de proiect, cu acces bun, etc.

Element Development este firma omului de afaceri Ionut Dumitrescu si unul dintre cei mai noi dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, cu un portofoliu important deja in zona proiectelor rezidentiale, dar si cu un proiect important de birouri in constructie – Tunari 60 Office Building – situat in zona centrala a Capitalei si care va dispune de o suprafata inchiriabila de 8.000 mp. Tunari 60 Office Building este un proiect realizat de catre Forte Partners, la care Ionut Dumitrescu este actionar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri