Teesland IOG, un fond de investitii cu sediul la Londra si cu birouri regionale in orase precum Edinburgh, Amsterdam, Berlin, Budapesta, Copenhaga si Paris, a achizitionat cu 70 de milioane de euro parcul industrial A1, detinut de compania italiana Cefin Real Estate, aflat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, in vecinatatea proiectului Cefin Logistic Park.
Oficialii celor doua parti vor oferi mai multe informatii despre acest ‘deal’ miercuri, 25 aprilie, in cadrul unei conferinte de presa ce va consemna semnarea oficiala a acordului dintre Cefin Real Estate Romania si Teesland IOG, tranzactie intermediata de Colliers International, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a consultantei imobiliare.

Fondul de investitii Teesland este listat din luna octombrie a anului 2002 la Bursa din Londra, detinand fonduri de circa 3,2 miliarde de lire sterline, dublu fata de octombrie 2004 cand Teesland a achizitionat Property Fund Management.

Potrivit datelor prezentate anterior, Parcul Industrial A1 este dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 35 de hectare, avand spatii totale de inchiriat de peste 75.000 mp.

Investitorii de la Cefin sunt implicati si in dezvoltarea proiectului Cefin Logistic Park.

Cefin Logistics Park este situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Compania a dezvoltat o suprafata de peste 120.000 de metri patrati de depozite si birouri, iar intregul proiect cuprinde circa 300.000 metri patrati.

Grupul italian Cefin Holding a anuntat de curand ca va investi pana in 2009 aproape 70 milioane euro in doua proiecte rezidentiale de peste 200 de apartamente fiecare, situate in Arad si Timisoara, a spus presedintele executiv al Cefin Holding, Stefano Albarosa.

Cefin Holding mai deruleaza in prezent un proiect rezidential in Capitala si anume ansamblul Cortina Residential (37 milioane de euro), cu 280 de apartamente in zona Pipera-Baneasa. Lucrarile la acest proiect au fost demarate in luna ocombrie a anului 2006, iar vanzarile ar trebuzi sa inceapa in toamna acestui an, constructia fiind finalizata in vara lui 2008.

Cefin Holding este o companie italiana care dezvolta activitati in Italia, Bulgaria, Romania si Ungaria. In tara noastra principlala activitate a companiei este distributia autovehiculelor utilitare Iveco, iar operatiunile de imobiliare revin diviziei Cefin Real Estate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri