Immorent Romania, subsidiara locala a diviziei de leasing a grupului Erste Bank, vizeaza ca principale zone de dezvoltare de proiecte imobiliare nordul, vestul si centrul Bucurestiului, se arata intr-un comunicat al companiei.
Principalele zone de dezvoltare pe care Immorent Romania le vizeaza in nordul capitalei sunt Baneasa, Pipera, Floreasca, Aviatiei, Herastrau si Drumul National 1 (DN1). In vestul orasului, Immorent Romania mizeaza pe zona Militari, pentru spatii comerciale si de logistica, iar in centrul Bucurestiului sunt vizate Piata Charles de Gaulle, Piata Aviatorilor, Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii si strazile din jur, pentru cladiri rezidentiale si de birouri. Orasele Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi reprezinta de asemenea puncte de interes, in special in ceea ce priveste spatiile comerciale.

In cadrul strategiei grupului pentru perioada 2007-2008 care se va concentra asupra dezvoltrii proiectelor, Immorent Romania a infiintat, la sfiarsitul anului trecut, o companie specializat in dezvoltarea de proiecte - Immorent Project, care supervizeaza lucrrile de constructie pentru noi spatii comerciale si cldiri de birouri, proiecte finantate de catre Erste Bank.

Immorent Project va aborda trei segmente de baza - comercial, rezidential si birouri - si va dezvolta proiecte imobiliare intr-o maniera unitara, implicandu-se in mod activ in procesul de planificare, implementare si valorificare a acestor proiecte. Immorent Project se sprijina pe sinergiile care exista in cadrul grupului Erste Bank. Astfel, proiectele sunt dezvoltate prin finantari Erste Bank si sunt supervizate de ctre expertii Immorent Austria.

"Dezvoltarea proiectelor are un enorm potential in Romania, datorit trendului ascendent al pietei imobiliare. Ne-am propus s valorificm acest potential, combinand strategic cunostintele noastre despre piata din Romania cu experienta partenerilor din Austria. Proiectele pe care le-am demarat deja reprezinta platforma pentru o serie de initiative pe care le planificam in viitorul apropiat", a spus director general Immorent Romania, Anina Iordache.

Conform analizei de piata realizate de catre Immorent, Bucurestiul este expus riscului de supraproductie de spatii de birouri in perioada 2008-2009. Totusi, Immorent estimeaza ca piata va reusi sa absoarba noile proiecte in decurs de cativa ani, "ceea ce va alinia Bucurestiul la nivelul altor capitale europene, cum ar fi Viena, Praga si Budapesta", se precizeaza in comunicat.

Un alt segment de interes este reprezentat de piata proprietatilor rezidentiale, care inregistreaza in prezent o crestere importanta, ca urmare a cererii intense pentru cladiri rezidentiale moderne.

Immorent Aktiengesellschaft, compania mama a Immorent Romania, isi propune sa dezvolte un numr tot mai mare de proiecte imobiliare in regiunea Europei Centrale si de Est, precum si in sud-estul continentului. Astfel, in luna mai, subsidiara din Slovacia a companiei - Immorent Slovensko - a demarat in mod oficial lucrrile de constructie la noul parc industrial Immopark din orasul Košice, cu o suprafata de 10 000 mp, se mai spune in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri