Fondul austriac de investitii Immoeast, supranumit si magnatul pietei imobiliare romanesti, a achizitionat centrul comercial Euromall din Pitesti, dezvoltat de reteaua franceza Euromall, platind 87 de milioane de euro.
Potrivit unui comunicat al fondului austriac, preluarea Euromall Pitesti este cea mai recenta mutare a Immoeast pe piata romaneasca dintr-o serie mai mare de investitii in spatii comerciale. Fondul de investitii intentioneaza sa dezvolte o retea de centre comerciale specializate – Stop.Shop.

Centrul comercial din Pitesti a fost terminat luna trecuta si are o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati, structurata pe trei nivele. Investitia proiectului a fost de 35 de milioane de euro.

Printre chiriasii mall-ului se numara nume cunoscute ca Terranova, Cavalier, Bigotti, Springtime sau KFC.

In ultimele trei luni, Immoeast a mai achizitionat numeroase centre comerciale aflate chiar in stadiul de proiect in Romania. Cele mai importante sunt Polus Center din Cluj, care se intinde pe o suprafata de 100.000 mp, Polus Center Constanta (90.000 mp) si un centru comercial din Craiova (37.500 mp).

Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.

European Future Group a fost infiintata in anul 1990 la Londra, iar pe piata romaneasca este prezenta din anul 2000. In Romania, compania EFG a fost implicata in tranzactii cu terenuri si proiecte imobiliare.

Achizitii de 400 milioane de euro numai in primul trimestru

In primul trimestru al acestui an, fondul a realizat pe piata romaneasca achizitii de peste 400 de milioane de euro, cea mai importanta tranzactie fiind preluarea centrului comercial Polus din Constanta, inca din faza de constructie., pentru care va plati peste 200 milioane de euro.

Achizitia centrului comercial din Constanta se adauga preluarii centrul comercial Polus din Cluj (100.000 metrii patrati) pentru 210 milioane de euro, cea mai mare tranzactie imobiliara de pe piata locala. Immoeast a mai achizitionat Iride Business Park din Bucuresti, cu o suprafata de 86.000 metrii patrati la care se adauga alti 63.000 de metrii patrati care vor fi construiti ulteorior. De asemenea, Immoeast va mai investi 80 milioane de euro in constructia cladirii de birouri "Jandarmeriei Office", de 40.000 de metri patrati.

Romania era la sfarsitul lui septembrie tara cu cea mai mare pondere a investitiilor imobiliare, in portofoliul de investitii efectuate de compania austriaca Immoeast Immobilien Anlagen AG. Acestea au atins valoarea de 488,3 milioane de euro la finele lunii iulie.

In trimestrul al treilea al anului fiscal 2006-2007, veniturile Immoeast au crescut de la 27,4 milioane de euro la 78,5 milioane de euro, Romania generand pentru companie in acest interval venituri de 9,6 milioane de euro. De asemenea, din profitul operational al Immoeast, care a ajuns la 31 octombrie 2006 la 112 milioane de euro, Romania a generat 13,1 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri