Fondul austriac de investitii imobiliare Immoeast, care detine peste 100 de proprietati in Romania in valoare de 7,2 miliarde euro, isi va extinde portofoliul si in Polonia cu o investitie de 63 milioane euro in doua proiecte imobiliare.
Reprezentantii companiei au declarat ca intr-o prima faza dezvoltatorul polonez "S+B CEE", la care Immoeast detine actiuni in valoare de 50%, va investi 36 milione euro pentru constructia a 17 mini cladiri de birouri in centrul Varsoviei. In cea de-a doua faza, Immoeast va investi alte 27 milioane euro in constructia "Passat", un imobil de birouri care se va intinde pe o suprafata de circa 15.000 mp in Varsovia.

Immoeast a incheiat recent si un acord pentru un program de dezvoltare de centre logistice in Romania, iar in urmatorii ani va construi in parteneriat cu dezvoltatorul EFG opt pana la zece astfel de centre. Suprafata totala inchiriabila a centrelor logistice va fi de 400.000-500.000 mp, iar volumul investitiilor se ridica la circa 300 milioane euro.

Primul centru este localizat in apropiere de Bucuresti, in zona Pantelimon, unde Immoeast si dezvoltatorul European Future Group (EFG) au achizitionat un spatiu de 105.000 de metri patrati. Cele doua companii vor dezvolta "Pantelimon Warehouse", cu o suprafata inchiriabila de peste 50.000 de metri patrati. Prima faza, de 18.000 mp va fi gata pana la sfarsitul acestui an, iar investitia se ridica la 35 milioane de euro.

In ultimele trei luni, Immoeast a mai achizitionat numeroase centre comerciale aflate chiar in stadiul de proiect in Romania. Cele mai importante sunt Polus Center din Cluj (100.000 mp), Polus Center Constanta (90.000 mp) si un centru comercial din Craiova (37.500 mp).

Immoeast a anuntat ca dispune pentru urmatorii 3 ani de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste pana in 2010 la 2,1 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri