Banca Morgan Stanley a intrat in actionariatul dezvoltatorului imobiliar Adama printr-un aport in cadrul unei majorari de capital de 100 milioane euro, la care au mai participat si actionarii existenti banca Lehman Brothers si fondul de investitii Immoeast.
Morgan Stanley a subscris capitalul prin intermediul Fondul Imobiliar de Situatii Speciale apartinand diviziei Morgan Stanley Real Estate, se arata intr-un comunicat al Adama. Potrivit companiei, mai mult de 85% din valoarea investitiei va fi directionata catre capitalul primar al companiei pentru a finanta planurile de expansiune Adama pe pietele din Romania, Ucraina si Turcia.

Aceasta majorare de capital este cea mai recenta dintr-o serie de acumulari de capital pe care compania le-a efectuat inca din anul 2005, cu scopul de a-si finanta strategia de expansiune agresiva in regiune. Inca din decembrie 2006, compania a acumulat o suma de 62 de milioane de euro prin emiterea de obligatiuni la bursa israeliana, Tel Aviv Stock Exchange.

"Aceasta tranzactie, a patra majorare de capital in ultimii doi ani si jumatate, accelereaza dramatic abilitatea companiei de a-si extinde portofoliul de proiecte de calitate pe pietele targetate", a declarat presedintele si co-fondatorul Adama, David Flusberg.

Comentand tranzactia, reprezentantii Diviziei de Invetitii Imobiliare a Morgan Stanley au precizat ca cererea puternica de proiecte imobiliare de calitate din Romania releveaza o oportunitate atractiva de a extinde platforma de investitii a companiei in Europa Centrala si de Est.

Adama Holding este o companie imobiliara cu activitati in Europa Centrala si de Est. Compania isi are sediul central la Bucuresti si activeaza in 19 orase diferite din Romania, Ukraina, Turcia, Moldova si Croatia. Adama are in portofoliu 51 de proiecte, incluzand mai mult de 2,5 millioane de metri patrati construiti, focusati in special pe segmentul rezidential mediu. Compania a finalizat constructia si a livrat deja doua proiecte, iar alte 10 sunt la aceasta data in constructie.

Morgan Stanley (MS) este o companie financiara globala care pune la dispozitie o gama variata de produse si servicii financiar-bancare, depozite, managementul investitiilor si servicii de administratre a averii. Angajatii companiei servesc clienti din toata lumea incluzand corporatii, guverne, institutii si persoane totalizand mai mult de 600 de birouri in 33 de tari.

Morgan Stanley Real Estate cuprinde trei platforme globale majore: Investing (Investitii), Banks (Servicii bancare) si Lending (Proprietati). Din 1991, Morgan Stanley a achizitionat active imobiliare pe plan mondial in valoare de 158,1 miliarde de dolari si controleaza in numele clientilor sai active imobiliare in valoare de 88,3 miliarde de dolari. Morgan Stanley este lider pe piata de proprietati globala, oferind aproape 199,6 miliarde de dolari in CMBS pe pietele de capital inca din 1997, incluzand 36,1 miliarde de dolari pana in trimestrul III / 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri