Compania portugheza Sonae Sierra, care detine in Romania proiectul River Plaza Mall din Ramnicu-Valcea, a investit alaturi de alti doi parteneri circa 144 de milioane de euro pentru construirea unui centru comercial modern in localitatea Brescia din Italia.
Centrul comercial "Frecia Rossa" are o suprafata totala de inchiriat de 29.700 mp si este detinut in parteneriat de trei companii - Sonae Sierra cu 50%, AIG Global Real Estate Investment Corp cu 40% si Coimpredil din Brescia cu 10%. Investitia de 144 milioane euro este alocata atat pentru dezvoltarea celui mai mare centru comercial urban din Italia si pentru asigurarea a 1.200 locuri de munca.

"Odata cu deschiderea Freccia Rossa intram intr-o noua etapa de extindere in Italia. Centrul integreaza si o piata publica noua care speram sa devina in curand locul preferat de intalnire si socializare al locuitorilor din Brescia", a declarat Alvaro Portela, director executiv al Sonae Sierra.

"Freccia Rossa" va gazdui 119 magazine si 19 spatii dedicate restaurantelor si barurilor cu meniu specific italian dar si international. De asemenea, o suprafata de 3.300 de metri patrati va fi alocata PAM Supermarket, clientii avand la dispozitie o gama larga de divertisment prin Quilleri multiplex cinema, printr-o zona de distractie pentru toata familia si printr-un club fitness Virgin Active.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inaugurate in 2009, respectiv 2010. Investitia totala este estimata la 293 milioane de euro pentru o suprafata de inchiriat de 64.070 mp in Ploiesti si de 55.537 mp in Craiova. Sonae Sierra si Caelum Development au incheiat recent un parteneriat in vederea dezvoltarii unui centru comercial, Parklake Plaza, in Bucuresti, investitia programata fiind de peste 700 milioane euro.

Compania detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 14 proiecte in dezvoltare si 15 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de un milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 435 de milioane de vizite.

AIG Global Real Estate Investment Corp. este format dintr-un un grup de companii internationale in cadrul AIG Investments, care investesc si administreaza activ proprietatile clientilor si companiilor AIG din toata lumea. Pana la 31 decembrie 2007, AIG Global Real Estate avea aproximativ 23,1 miliarde de dolari fonduri in administrare. Portofoliul proprietatilor AIG Global Real Estate include peste 53 de milioane metri patrati de spatii comerciale, rezidentiale, industriale, de birouri si alte proprietati detinute, administrate sau aflate in dezvoltare in peste 50 de tari. AIG Global Real Estate are sediul la New York cu peste 30 de birouri regionale in Atlanta, Dubai, Hong Kong, Londra, Los Angeles, Mexic, Moscova, Mumbai, San Francisco, Seul, Shanghai, Singapore si Tokyo.

Coimpredil este o companie italiana cu capital privat, care functioneaza pe baza unei vaste experiente internationale castigata din tarile in Vestul Europei si se prezinta pe piata italiana ca unul dintre putinii dezvoltatori specializati in domeniul centrelor comerciale. Proprietar al King Cross Jankomir in Zagreb, cel mai important centru comercial din Balcani, compania a deschis centrul comercial Bariblu in 2007, in prezent dezvoltand si alte proiecte relevante pe teritoriul national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri