AFI Europe nu are niciun motiv de ingrijorare legat de finantarea proiectului AFI Cotroceni Park prin creditul la Hypo Real-Estate Bank, dupa ce pozitia bancii a fost stabilizata, au declarat pentru NewsIn reprezentantii AFI Europe Romania.
"Pozitia Bancii Hypo Real-Estate a fost stabilizata si nu mai are probleme financiare in prezent. Ca si efect direct al acestui fapt, proiectele in care banca este implicata financiar prin acordare de creditari nu se afla in niciun fel de risc de a ramane neacoperite", au declarat pentru NewsIn reprezentantii AFI Europe Romania.

Potrivit acestora, Guvernul si principalele institutii financiare private din Germania si-au oferit sprijinul in solutionarea crizei, ceea ce presupune cea mai mare garantie pe care o banca o poate oferi clientilor sai. Urmare a celor mentionate, AFI Europe nu mai are niciun motiv de ingrijorare legat de finantarea proiectului AFI Cotroceni Park prin Hypo Real-Estate Bank.

Proiectul AFI Cotroceni Park a primit la inceputul anului o finantare de la Hypo Real Estate Bank in valoare de 234 milioane euro, creditul fiind acordat pe o perioada de opt ani si reprezinta circa 80% din valoarea de investitie, estimata la 280-300 de milioane de euro.

Banca germana Hypo Real Estate Holding AG va primi un ajutor financiar total de 50 miliarde euro (68 miliarde dolari) din partea guvernului german si a mai multor banci si companii de asigurari, potrivit Reuters. Initial, creditul acordat bancii germane se ridica la 35 miliarde euro. Suma oferita bancii are scopul de a stabiliza situatia financiara a Hypo Real Estate, conform unui comunicat al ministerului german de finante.

Anuntul vine dupa ce oficialii ministerului german de finante au cerut, duminica, tuturor partilor implicate sa salveze banca germana, care se confrunta cu grave probleme financiare. Hypo Real Estate aratase, sambata, ca este in cautarea unor masuri alternative si ca actionarii sai principali sustin banca. “Ne luptam pentru existenta viitoare a companiei”, declarase purtatorul de cuvant al bancii, Hans Obermeier.

Complexul comercial AFI Cotroceni Park va fi construit la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea din Bucuresti, pe locul fostei fabrici UMEB, si va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala construita de peste 200.000 de metri patrati si o parcare de 120.000 de metri patrati.

AFI Cotroceni Park va fi o constructie inovatoare in forma triunghiulara, cu trei artere majore unde se vor gasi prestigioase marci internationale. Locatia va cuprinde peste 250 de magazine, restaurante fast food, o sala de fitness, 20 de sali de cinema si o premiera pentru Romania - primul IMAX (cinematograf tridimensional). Mall-ul va beneficia de 2.500 de locuri de parcare. Complexul pune la dispozitie spatii de inchiriat care sunt destinate unui mix al pietei de retail si include deja branduri premium internationale si locale.

Între retelele de retail care vor ocupa spatii in centul comercial se numara Real Hipermarket, Cinema City, Domo, Intersport, Mark and Spencer, Holmes Place, Levis, Leonardo, Della Spora si lantul de moda israelian Fox-Weizel. Aproape 75% din suprafata mallului revine diviziei de fashion, iar 10% este destinata restaurantelor, fast foodurilor si spatiilor de relaxare (pationar, cinmea, locuri de joaca pentru copii). De antrepriza proiectului se va ocupa compania Danya Cebus, subsidiara a Africa Israel Investments, contractul fiind semnat la 23 octombrie si ajungand la suma de 158 de milioane de euro.

Reprezentantii AFI au anuntat pentru urmatorii 14 ani investitii in Romania de peste doua miliarde de euro, focusandu-se in primul rand pe centre comerciale. Africa Israel Investments a investit in Romania, prin intermediul diviziei AFI Europe, circa 200 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, Arad si Ploiesti. Printre proiectele AFI Europe in Romania se numara AFI Cotroceni Park, AFI Palace Arad, AFI Palace Ploiesti, centre comerciale si cladiri de birouri, AFI Golden Palace, situat pe terenul fabricii Laromet, centru comercial, dar si ansamblurile rezidentiale AFI Golden City, situat pe terenul fabricii Laromet, AFI Gardens, situat in Pipera, AFI Towers, situat pe terenul fostei fabrici Inox, AFI Village, situat in Buftea, si AFI Green City, situat in Magurele.
AFI Europe este parte componenta a Grupului Africa Israel, activ inca din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor de tip rezidential si comercial imobiliar in tari precum: Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria.

Grupul Africa Israel dezvolta activitati in variate domenii-de la parcuri rezidentiale la proprietati ce rentabilizeaza investitia, centre comerciale, industria energetica, moda, telecomunicatii si media. Pe langa Europa, trustul activeaza si in SUA, Rusia, Orientul Îndepartat si Israel. Cifra neta de afaceri raportata pentru 2007 este de 764 milioane de euro, de cinci ori mai mare decat in anul 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri