Compania portugheza Sonae Sierra, cu proiecte si pe piata din Romania, a investit aproximativ 69 milioane de euro pentru construirea unui centru comercial programat pentru deschidere in 7 aprilie 2009, in Manaus, Brazilia, a anuntat compania.
Cu o suprafata totala de inchiriat de 43.000 de metri patrati, centrul comercial va gazdui 262 magazine, dintre care 11 de mari dimensiuni. Potrivt reprezentantilor companiei, pana in prezent, centrul comercial a fost inchiriat in proportie de 90%, va oferi 2.750 locuri de parcare si va genera 3.000 de noi locuri de munca.

Proiectul Manauara Shopping isi propune sa primeasca 12 milioane de vizite anuale, corespunzand unui volum anual de vanzari de aproximativ 113 milioane de euro. Printre chiriasii noului centru comercial se numara Calvin Klein, Folic, Kappa, MontBlanc, Victor Hugo si C&A.

Sonae Sierra detine 50 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 15 proiecte in dezvoltare si 13 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1.2 milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 410 de milioane de vizite.

In Brazilia, Sonae Sierra detine si administreaza noua centre comerciale in operare cu o suprfata totala de inchiriat de 321.500 de metri patrati. Expansiunea strategiei Sonae Sierra Brazilia continua, cu dezvoltarea a patru noi centre comerciale, Manauara Shopping, in Manaus- AM, programat pentru inaugurare in 2009, si alte trei centre comerciale in Londrina, Uberlandia si Goiania.

In Romania, Sonae Sierra a incheiat recent un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Bucuresti, urmand sa fie inaugurat in 2011. Proiectul reprezinta o investitie de circa 600 milioane euro si are o suprafata totala de inchiriat de 110.000 de metri patrati.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inaugurate in 2009, respectiv 2010. Investitia totala este estimata la 293 milioane de euro pentru o suprafata de inchiriat de 64.070 mp in Ploiesti si de 55.537 mp in Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri