Compania estoniana IPC Investment Group a intrat pe piata locala in anul 2005 si a investit in total 33 de milioane de euro in crearea si dezvoltarea a trei companii. Ultima dintre acestea, First Office, se ocupa cu inchirierea spatiilor de birouri in sistem all inclusive (mobilate si complet echipate) si vizeaza in acest an afaceri de doua milioane de euro.
First Office activeaza pe piata romaneasca de la inceputul anului 2007 si reprezinta o investitie initiala de 1,4 milioane de euro (n.r.: fara valoarea chiriei), alti 250 de mii de euro urmand a fi investiti in acest an de catre IPC Investment Group in inchirierea de spatii de birouri. Compania are sediul in Victoria Business Park, in zona de nord a Capitalei, unde a contractat in 2007 o suprafata de 75% din corpul 3 al parcului de afaceri, pe o perioada de sapte ani.

“In prezent, avem un grad de ocupare de 80% si ne propunem sa ajungem pana la 95%. De asemenea, tintim pentru acest an o cifra de afaceri de doua milioane de euro, dupa ce anul trecut am depasit pragul de un milion de euro”, a declarat Haricleea Spaler (foto), director general al First Office, adaugand ca marja de profit variaza intre 20 si 50%.

Cu un numar de noua angajati, First Office si-a propus sa investeasca, in urmatorii ani, 10 milioane de euro in inchirierea de centre de birouri, excluzand dezvoltarea sau cumpararea de proiecte, deoarece acestea ar creste cheltuielile. Compania este in cautare de noi spatii in Bucuresti, precum si in alte capitale din Europa Centrala si de Est: Praga, Varsovia, Kiev, Zagreb si Sofia, neluand in calcul alte orase din Romania in urmatorii ani, intrucat intregul business este concentrat asupra marilor capitale.

Serviciile oferite de First Office reprezinta o alternativa la inchirierea spatiilor standard de birouri, deosebindu-se de acestea prin disponibilitate imediata, flexibilitatea spatiului contractat, impartirea costurilor pentru zonele comune intre utilizatori si eliminarea costurilor initale pe care le presupune relocarea unei companii.

“Preturile nu sunt exprimate pe metru patrat, ci pe persoana. De exemplu, costul lunar pentru o persoana este cuprins intre 500 si 600 de euro, pentru contractele incheiate pe trei luni, insa in functie de perioada contractului si de numarul de persoane, aceste preturi pot varia”, a adaugat Haricleea Spaler.

Perioada contractata poate varia de la o zi pana la mai multi ani, ultimul contract semnat de First Office fiind la sfarsitul anului trecut, pentru o perioada de cinci ani si avand o valoare de sase mii de euro pe luna. First Office se adreseaza in special companiilor mici si mijlocii, cu un numar de doi pana la circa 20 de angajati.

Cel mai mare contract, ca numar de persoane, a fost semnat de brandul Reserved, parte a retailerului LPP Fashion, care a inchiriat un spatiu pentru 12 persoane. Alti clienti sunt: Acer (IT), Misu & Asociatii (Avocatura), Gano Excel (Suplimente naturale), Draka (Industrie), Check Point (IT), Addiss (Energii alternative), Romyia (Infrastructura), OSB (Consultanta) si Infusion (Energie).

IPC Investment Group (IPC) este un grup format din 20 de companii inregistrate in Romania, Olanda si Estonia, ce intentioneaza sa investeasca 100 milioane de euro pana in anul 2015. Cu sediul oficial in Estonia, investitiile IPC reprezinta co-finantari in fonduri de pensii si in fonduri de investitii, cu participarea unor investitori privati din Scandinavia si din Tarile Baltice.

In Romania, compania isi canalizeza eforturile investitionale in trei directii: investitii imobiliare, dezvoltarea si extinderea First Office si deschiderea lantului de spalatorii auto The Car Shower.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri