In ultimele sase luni, 10-15 agentii imobiliare din Bucuresti, membre ale Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI) si-au suspedat activitatea, din cele 200 de agentii membre, a declarat Ruxandra Cleciu, presedintele ARAI.
„Altor 20-25 de agentii le-au fost suspendate licentele de membre ARAI pentru neplata. Astfel, din cele 200 de agentii membre in toamna anului trecut, in prezent au mai ramas 160”, a adaugat Ruxandra Cleciu (foto).

In opinia sa, vor mai fi astfel de cazuri in care agentiile isi vor suspenda activitatea, insa depinde de vechimea fiecarei agentii si de portofoliul sau de clienti. In lipsa vanzarilor de locuinte, multe agentii au ales sa supravietuiasca extinzandu-si serviciile oferite, precum cele de administrare a proprietatilor.

ARAI a lansat ieri serviciul de listare multipla MLS ARAI, care presupune colaborarea intre mai multi agenti imobiliari pentru reprezentarea exclusiva a proprietarilor. Potrivit regulamentului MLS, atunci cand o proprietate este listata printr-un membru MLS ARAI, aceasta va putea fi prezentata si vanduta de toti ceilalti membrii propriilor clienti, prin intermediul unui software MLS intern.

Cum functioneaza serviciul de tranzactionare MLS ARAI

"Serviciul MLS va creste sansele de a vinde o proprietate, in conditiile in care in loc sa se ocupe un singur agent de tranzactie, se vor ocupa 50 de agenti", a explicat presidintele ARAI, adaugand ca tinta pentru anul 2009 este triplarea numarului de agenti care folosesc serviciul MLS ARAI.

ARAI este o organizatie nonguvernamentala, apolitica si non-profit, infintata in anul 1995 si reuneste peste 160 de persoane juridice din toata tara care activeaza in domeniul imobiliar.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri