Compania Regus Grup, specializata in oferirea de solutii pentru spatii de lucru, care detine aproape 4.500 mp de spatii de birouri, estimeaza ca cererea pentru medii de lucru flexibile va continua sa creasca in urmatorii ani, in contextul in care contractele de inchiriere pe termen lung devin tot mai putin atractive, ca efect al crizei economice.
La nivel local, cele mai multe cereri pentru spatiile de lucru flexibil vin din partea companiilor din industriile IT si Telecomunicatii, circa 30% si industria farmaceutica , aproximativ 10%.

In medie, un client foloseste in cele trei centre sase statii de lucru. Inchirierea unei statii de lucru pentru o persoana, cu tot ce inseamna administrarea biroului si servicille de secretariat, costa aproximativ 400 de euro pe luna.

“Studiile au aratat ca adoptarea unei strategii flexibile privind spatiile de lucru poate reduce costurile imobiliare cu pana la 60%. Avand in vedere ca dificultatile economice globale afecteaza si Romania, nu este surprinzator ca inregistram un interes tot mai crescut privind oferta noastra flexibila”, a declarat Garry Gürtler (foto), Director Regional Regus pentru Europa Centrala si de Est.

In urma cu doua luni, Regus a inaugurat al treilea centru de afaceri din Bucuresti, in cadrul parcului de afaceri Floreasca 169 A, in urma unei investitii de aproximativ 1,5 milioane de dolari. In total, compania acopera 4.392 mp de spatii de birouri.

Regus Grup a intrat pe piata romanesca in 1999 prin deschiderea unui centru de business la World Trade Center, urmat de deschiderea centrului din City Center. Compania estimeaza in acest an o stagnare a afacerilor la nivelul lui 2008.

La nivel global, anul trecut, Regus a inregistat o crestere cu 24,9% a veniturilor, care au urcat la aproximativ un miliard de euro. Profitul brut a crescut cu 21,4% fata de 2007, depasind 305 milioane de euro. Rata medie de ocupare a birourilor, la nivelul intregului grup, a ajuns in 2008 la 82,9%.










Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri